Φίδι Αρχική copy

«Επιδρομή» φιδιού σε εκτροφείο καναρινιών Τ.Κ. του Δήμου Πύλης, σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα του Σαββάτου 23 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, ο άτυχος εκτροφέας κατά την καθημερινή του επίσκεψη στο εκτροφείο του, για τις συνήθεις εργασίες κι ενώ ξεκίνησε να γεμίζει με φαγητό τις ταϊστρες μιας ζευγαρώστρας, αντίκρισε το δυσάρεστο θέαμα. Ένα φίδι, τον λεγόμενο & Σαπίτη, να είναι μέσα στην κλούβα. Για να απαλλαγεί λοιπόν από τον δυσάρεστο επισκέπτη, χρησιμοποίησε αεροβόλο όπλο, με το οποίο σημάδεψε το φίδι στο κεφάλι & το σκότωσε.

Η ζημιά που το φίδι πρόλαβε να κάνει, ήταν ένα ζευγάρι καναρίνια με τα μόλις 5 ημερών γεννηθέντα μικρά τους, τέσσερα στον αριθμό.

Και λέμε «πρόλαβε», γιατί ως γνωστόν, τα φίδια δεν μασάνε την τροφή τους, αλλά καταπίνουν ολόκληρο το θήραμά τους, που για να το χωνέψουν χρειάζονται αρκετές ώρες. Έτσι αυτό εγκλωβίστηκε στην πρώτη ζευγαρώστρα που μπήκε, μην μπορώντας να ξεφύγει.

Όπως μας δήλωσε ο συγκεκριμένος εκτροφέας, αυτήν η δεύτερη επιδρομή που δέχεται από «Σαπίτη» μέσα σε τρία χρόνια, με την πρώτη να του γίνεται αρκετά μεγάλη ζημιά, αφού τότε το φίδι του απώλεσε 8 καναρίνια αρσενικά, τα οποία προόριζε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο Σαπίτης(Malpolon insignitus) είναι ένα κοινό φίδι της ελληνικής επικράτειας, είναι δηλητηριώδες, όχι όμως αρκετά για να κάνει μεγάλη ζημιά  στον άνθρωπο.

Φίδι 1  copy

Φίδι 2

 

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Μήνυμα του Δ/ντή Α’θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, για τις Άγιες Ημέρες των Παθών και την Ανάσταση

Η νύχτα των Παθών, μα και τ’ Απρίλη η νύχτα. Διάπλατες πέρα οι εκκλησιές ολόφωτες και φτάν…