dimarxeio

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (24/04), η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Μουζακίου και να θέσουν ερωτήματα και προβληματισμούς στον Δήμαρχο Μουζακίου κ.Θεοφάνη Στάθη και στους Αντιδημάρχους, κ.Σκρέτα Κώστα, κ.Καραμπέκου Μαρία, κ.Αγγελάκη Λίνα, κ.Κουτρουμάνο Χρήστο και κ.Παπακώστα Γιώργο.

Τη μαθητική δημοτική συνεδρίαση που συντόνισε η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου κ.Φανή Δασκάλου, διοργάνωσαν ο Δήμος Μουζακίου, με τη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Μουζακίου, ενώ το παρών έδωσαν ο κ. Ζαχαρής Κωνσταντίνος, ο κ.Ντάνης Αντώνης, οι Διευθυντές των σχολείων που συμμετείχαν και οι καθηγητές των μαθητών/τριων.

Αμέσως μετά τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των μαθητών, οι Αντιδήμαρχοι απάντησαν σε ερωτήματα ενώ ο Δήμαρχος κ.Θεοφάνης Στάθης συγχάρηκε τα παιδιά για τις σκέψεις και τις προτάσεις που παρέθεσαν, απάντησε σε απορίες και εξήγησε μερικές από τις αρμοδιότητες ενός Δήμου.

«Ο Δήμος Μουζακίου συγκαταλέγεται στους καλύτερους Δήμους στην Ελλάδα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια κλήθηκε να αντιμετωπίσει τρομερές καταστροφές, κρίσεις, πανδημία και πλημμύρες. Όπως καταλαβαίνετε τέτοια σημαντικά γεγονότα πάνε τα σχέδια και τον προγραμματισμό του Δήμου μας πίσω. 

Όλες τις ιδέες που μας προτείνατε τις καταγράφουμε καθώς οι προτάσεις σας έχουν ιδιαίτερη σημασία για την δημοτική μας αρχή. Εσείς θα ζήσετε σε αυτόν τον τόπο και είναι πολύ όμορφο να σχεδιάζετε το μέλλον σας, για αυτό και εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα σας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Για τον λόγο αυτό θα ήθελα το μαθητικό συμβούλιο να γίνει θεσμός και να συνεδριάζει ανά δύο μήνες τουλάχιστον.

Επιπλέον μία ακόμη σκέψη μου είναι μετά τις δημοτικές συνεδριάσεις όλα τα θέματα να μοιράζονται στα σχολεία ώστε να γνωρίζουν τα παιδιά τις αποφάσεις που παίρνει ο Δήμος. Θα ήθελα να δώσω ξανά θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για τις προτάσεις και τις εισηγήσεις που παρέθεσαν αλλά και στους αρμόδιους καθηγητές για την εκπαίδευσή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μουζακίου.

Στο τέλος της συνεδρίασης δόθηκαν αναμνηστικά συμμετοχής σε όλους τους μαθητές και στους Διευθυντές των σχολείων.

 

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…