Gym Pyl (1)

Το Γυμνάσιο Πύλης υλοποιεί δράση επαγγελματικού προσανατολισμού με σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν τα ατομικά τους χαρακτηριστικά (γνώσεις, ικανότητες, δεξιότητες κ.ά.), να μάθουν τον τρόπο να σχεδιάζουν τη σταδιοδρομία τους και να επιλέξουν τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές διαδρομές που ανταποκρίνονται στα προσόντα, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

Στο πλαίσιο των βιωματικών δράσεων και της ουσιαστικής και πολύπλευρης ενημέρωσης που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη δράση, οι μαθητές της Γ’ τάξης επισκέφτηκαν:

Α. το ΕΠΑΛ Πύλης την Τρίτη 23.04.24, όπου ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων  και των εργαστηρίων για την φοίτηση στο ΕΠΑΛ, τις επαγγελματικές προοπτικές που εξασφαλίζει ένας απόφοιτος των Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Υπευθ. επίσκεψης: Τριάντης Χρ.

Β. το ΠΕΠΑΛ Τρικάλων την Πέμπτη 25.04.24, όπου ήρθαν σε επαφή με ένα πρότυπο επαγγελματικό λύκειο, το οποίο δραστηριοποιείται σε 5 τομείς (Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος, Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Διοίκησης & Οικονομίας, Υγείας Πρόνοιας & Ευεξίας) και αντίστοιχα 12 ειδικότητες. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για το “Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας” στο οποίο απόφοιτοι παρακολουθούν πρόγραμμα εκπαίδευσης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον υπό την εποπτεία του σχολείου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθό στο 75% του κατώτατου μισθού και ασφάλιση.  

Υπευθ. επίσκεψης: Μάστορας Γ.

Ευχαριστούμε τους Διευθυντές των σχολείων κα. Καρακαντά Ελένη & κο Νταράλα Παυσανία για τη θερμή υποδοχή των μαθητών του σχολείου μας αλλά και την ενδελεχή ενημέρωση για το αντικείμενο σπουδών και τις προοπτικές που ανοίγονται μέσα από τη φοίτηση στα ΕΠΑΛ.

Από τη Δ/ση

Gym Pyl (2)

Gym Pyl (3)

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Νέα Πνοή Δ. Φαρκαδόνας: Απάντηση σε δημοσίευμα του Αθ. Μεριβάκη

Στην Ελλάδα λένε << Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια>> και φαίνετ…