Pialeia (1)

 

Σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 στις 11:00 πμ, Παγκόσμια Ημέρα της Γης, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Πιαλείας γέμισαν με ευφάνταστες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και όμορφα, πολύχρωμα, μυρωδάτα λουλούδια και βότανα της άλλοτε περιοχής του Ασκληπιού, όλα φτιαγμένα από τους μικρούς μαθητές της Δ.Ε. Πιαλείας. 

Τα παιδιά συλλογικά ψυχαγωγήθηκαν, δημιούργησαν και έπαιξαν μέσω του διαδραστικού εκπαιδευτικού πίνακα μαθαίνοντας για το πώς να φροντίζουμε και να προστατεύουμε τη Γη, για την καλή υγεία μας. Οι δημιουργικές κατασκευές από διάφορα επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, όπως και τα φυτεμένα λουλούδια και βότανα σε ανακυκλώσιμα γλαστράκια από τους μαθητές παρουσιάστηκαν σε μια μικρή έκθεση και όλοι καμάρωσαν τα «παιδικά έργα τέχνης».

Η δράση διοργανώθηκε από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύλης σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας Υγείας και Αλληλεγγύης, κα Χαρά Καλιώρα και τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πιαλείας, υπό την αιγίδα του δήμου.

Η δράση δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένα χωρίς την αμέριστη βοήθεια του Προέδρου της Δ.Ε. κου Β. Παφίλη και όλων των μελών των τοπικών συλλόγων, οι οποίοι είναι: Σύλλογος Γυναικών Πιαλείας, Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι φίλοι του μουσείου Πιαλείας Τρικάλων», Αθλητικός Όμιλος Πιαλείας «Ο Ασκληπιός», Σύλλογος Πεζοπορίας- Ορειβασίας Ν. Τρικάλων «Ο Ασκληπιός», Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πιαλείας.

Η συμβολή όλων, μικρών και μεγάλων, ήταν πολύ σημαντική για να μεταδοθεί το μήνυμα για την προστασία του πλανήτη, «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ».

Ευχαριστίες ιδιαιτέρως στο διευθυντή, τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου και τη νηπιαγωγό του Νηπιαγωγείου, τον Πρόεδρο του χωριού και όλα τα μέλη των συλλόγων της Πιαλείας που στήριξαν αυτή τη δράση, αλληλεπιδράσανε και χαρήκανε όλοι μαζί με τους λιλιπούτειους μαθητές. 

Τέλος, θερμή ευχαριστία για την ευγενική χορηγία: το φυτώριο «ΦΥΤΟΚΟΣΜΟΣ – ΚΑΡΑΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ» για την προσφορά λουλουδιών τα οποία ομόρφυναν την εκδήλωση και οι μικροί μαθητές τα πήραν σαν αναμνηστικό δωράκι στο σπίτι τους.

Στα παιδιά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν χυμοί, τα κουτάκια των οποίων έγιναν χρωματιστά χάρτινα σπιτάκια.

Pialeia (10)

Pialeia (9)

Pialeia (8)

Pialeia (7)

Pialeia (6)

Pialeia (5)

Pialeia (4)

Pialeia (3)

Pialeia (2)]

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύλης εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ξεκινά η προπώληση εισιτηρίων από τον ΑΣΚ, για τον αγώνα με την ΑΕΚ betsson

Από το απόγευμα της Δευτέρας 22 Απριλίου, ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για τον αγώνα …