Palaioxori Gardikiou (1)

Στην κυριολεξία, στα δύο κποπηκε ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί από γέφυρα «Αλεξίου» στο Παλαιοχώρι Γαρδικίου κι από εκεί στο Αρματωλικό, απόρροια της σύντομης, αλλά ισχυρής κακοκαιρίας που έπληξε χθες Παρασκευή και σήμερα Σάββατο την περιοχή.

Το σημείο στο οποίο ο δρόμος άνοιξε τεράστια τρύπα, βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας και υπήρχε κατασκευασμένο «Τεχνικό», με εννέα μέτρα περίπου σωληνωτό, που εξυπηρετούσε τις ανάγκες του εκεί ρέματος, με τα κιούγκια προφανώς να μην αντέχουν την σφοδρότητα του κύματος κακοκαιρίας και να σπάσουν, με το νερό ανεξέλεγκτο πλέον, να έχει κάνει ύπουλα, όλη τη ζημιά!

Εκτός από την κατάρευση του οδοστρώματος, κατολισθήσεις υπήρξαν και μέσα στον οικισμό του Παλαιοχωρίου, φράζοντας δρόμους του χωριού, με τους κατοίκους να δίνουν μάχη για την απομάκρυνση των φερτών υλικών και την διάνοιξή τους.

Το συμβάν αντιμετωπίστηκε κι αυτή τη φορά από τον πανταχού «παρών» & τα πάντα «πληρών» Λάκη Χατζή, που κατόρθωσε με JCB να δώσει πρόσβαση ενός ρεύματος κυκλοφορίας στο σημείο ανάντη του ρέματος, δίνοντας τέλος στην αγωνία των 30 περίπου κατοίκων του χωριού, που κατοικούν το χωριό, Χειμώνα – Καλοκαίρι.

 

Palaioxori (5)

Palaioxori (4)

Palaioxori (3)

Palaioxori (2)

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Παρουσία της Υπ. Λίνας Μενδώνη, ο εορτασμός για τα φετινά «Καραϊσκάκεια», στο Μαυρομμάτι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας, τις κορυφαίες εορταστικές εκδηλώσει…