542

Παραδόθηκε σήμερα το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα παραδίδονται τα νέα τμήματα Λαμία – Ξυνιάδα (18,5 χλμ) και Τρίκαλα – Καλαμπάκα (25 χλμ).

Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός σήμερα είναι μία σπουδαία μέρα για τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο, καθώς παραδίδουμε στην κυκλοφορία το μεγαλύτερο τμήμα ενός σημαντικού δρόμου.

Ο Τρικαλινός Υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε «Ένα όραμα δεκαετιών επιτέλους υλοποιειται. Ένα εμβληματικό έργο που περίμεναν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι της Δυτικής Θεσσαλίας παίρνει σάρκα και οστά. Από σήμερα όλοι οι πολίτες θα απολαμβάνουν έναν δρόμο ασφαλή και σύγχρονο, που μειώνει σημαντικά την απόσταση Τρικάλων και Καρδίτσας με την Αθήνα». Ενώ συμπλήρωσε πως «ο Ε65 δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς την ουσιαστική συμβολή του Πρωθυπουργου Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος με προσωπική παρέμβαση στην Κομισιόν κατάφερε να ξεμπλοκάρει τη χρηματοδότηση του έργου».

Κλείνοντας ο κ. Σκρέκας ανέφερε «η σημερινή ημέρα αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών όλων όσοι διαχρονικά εργαστήκαμε, από οποιαδήποτε θέση, για την υλοποίηση του εμβληματικού για τον τόπο μας έργου. Ταυτόχρονα, συμπυκνώνει και τις προσδοκίες μας για τις νέες αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργεί για τον τόπο μας ο οποίος πλέον αποκτά σύγχρονη και ασφαλή σύνδεση με την Αθήνα και ευρύτερα με τη Νότια Ελλάδα».

2024-04-23 183711

2024-04-23 183728

2024-04-23 183738

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

«Γυρίζοντας σελίδα στην ιστορία»: Εισηγήτρια η Κ. Παπακώστα σε μία μνημειώδη δικαστική μεταρρύθμιση

Στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, τοποθετήθηκε σήμε…