efee1f55d85874a51a061572f6434d15_XL

Αν ακόμα ψάχνετε το μυστικό της μακροζωΐας, διαβάστε την ιστορία της Maria Branyas.

Η ισπανικής καταγωγής Maria Branyas είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Έχει γεννηθεί στις 4 Μαρτίου του 1907. Παρά τα πολλά της χρόνια παραμένει υγιής με πνευματική διαύγεια. Όταν λοιπόν, μιλάμε για μακροζωΐα, σαφέστατα η Maria Branyas ξέρει καλά τα μυστικά της.

Η ηλικιωμένη έδωσε τρεις βασικές συμβουλές μέσω του «X». Ποιες είναι αυτές; Καλό χιούμορ, θετική στάση ζωής και απομάκρυνση από τοξικούς ανθρώπους. Αυτό είναι το τρίπτυχο της μακροζωΐας για την Maria Branyas, σύμφωνα με τον Guardian.

Μπορεί να διαβάζουμε καθημερινά πληροφορίες για «μαγικές» δίαιτες, βότανα, τη σημασία της άσκησης και πολλά ακόμη. Μήπως όμως τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ όσο νομίζουμε; Σύμφωνα με την Branyas, όντως είναι και φυσικά δεν έχουμε λόγω να την αμφισβητήσουμε γιατί όπως φαίνεται τα έχει καταφέρει μια χαρά έως τώρα. Βέβαια, η ίδια στη διαδρομή προς την … μακροζωΐα δεν αφήνει απέξω το γιαούρτι, τα γονίδια και την τύχη, τα οποία θεωρεί εξίσου σημαντικούς παράγοντες.

Η Branyas συμφώνησε να γίνει μέρος της έρευνας του γενετιστή Dr Manel Esteller. Το παράδοξο με την περίπτωσή της είναι ότι αν και χρονολογικά είναι υπεραιωνόβια, η βιολογική της ηλικία είναι πολύ μικρότερη.

Το ενδιαφέρον σημείο στη ζωή της Branyas είναι ότι κατάφερε να φτάσει μέχρι τα 116 χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Γι’ αυτό και αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση. Φυσικά, το έργο των επιστημόνων που προσπαθούν να αντιστρέψουν γενετικά τις εκφυλιστικές πτυχές της γήρανσης είναι εξίσου σημαντικό.

Ας μην ξεχνάμε και την περίπτωση της Jeanne Calment, η οποία πέθανε στην Αρλ της Γαλλίας το 1997 σε ηλικία 122 ετών, έχοντας μετακομίσει σε οίκο ευγηρίας μόλις πέντε χρόνια πριν από τον θάνατό της. Η Calment έδινε βάση στην ψυχολογία, τη σοκολάτα και το τσιγάρο. Το χιούμορ ήταν μέρος της ζωή της. «Ποτέ δεν είχα παρά μόνο μία ρυτίδα», είχε πει σε μια συνέντευξή της.

Πηγή:healthstat.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…