Aytoanosa Bogdanos (1)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, με θέμα την < Βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα: το παράδειγμα των ασθενών με αυτοάνοσα νοσήματα>, έχοντας ως στόχο την επιμόρφωση του κοινού, την ευθύνη την οποία έχουν οι γιατροί, ώστε εφόσον κι αν εμφανίσει συμπτώματα, που δεν έχουν άλλη ιατρική εξήγηση, να σκεφτούν ότι πίσω από αυτά μπορεί να κρύβεται ένα αυτοάνοσο νόσημα, ώστε να προστρέουν έγκαιρα στον ειδικό γιατρό. 

Η Ημερίδα έλαβε χώρα  στον πανέμορφο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου στην Πύλη, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πύλης, η 5η Υ.ΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και το Κέντρο Υγείας Πύλης, με επίσημο καλεσμένο και βασικό ομιλητή τον διακεκριμένο και παγκόσμιας φήμης Δρ Καθηγητής Παθολογίας και Αυτοάνοσων Νοσημάτων, Δρ Δημήτρης Μπόγδανος, Δ/ντής Ρευματολογικής Κλινικής Παν/κου Νοσοκομείου Λάρισας.

Την Ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δ/ντής του ΚΥ Πύλης κ. Ιωάννης Κουτσονάσιος, καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας ταυτόχρονα τον κ. Μπόγδανο για την σημερινή του παρουσία στην Πύλη, ενώ την Ημερίδα χαιρέτισαν επίσης ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, ο αναπληρωτής Δ/της της 5ης ΥΠΕ Στ. Ελλάδας & Θεσσαλίας κ. Ηλ. Τσιαούσης, η Γενική Ιατρός & Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Χαρά Καλιώρα, καθώς και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κα Μαρία Αθανασίου.

Στη συνέχεια θέση στο Βήμα πήρε ο κ. Μπόγδανος, ο οποίος με τρόπο συνεκτικό και λόγο απλό, ανέλυσε διεξοδικά το θέμα, για το οποίο κλήθηκε να αναπτύξει στην σημερινή Ημερίδα.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καθηγητής αναφέρθηκε στα αυτοάνοσα νοσήματα, ποιους επηρεάζουν, γιατί αυτά επηρεάζουν περισσότερα τις γυναίκες, στο πόσο αυξημένη είναι η συχνότητα των αυτοάνοσων στη σύγχρονη εποχή, στο πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι περιβαλλονιτκοί παράγοντες, όπως η κακή διατροφή, το στρεσογόνο περιβάλλον, το ψυχολογικό στρες, καθώς .κι άλλοι παράγοντες που έχουν να κάνουν με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Το βασικότερο βέβαια, είναι ότι κατά την σημερινή εκδήλωση, δόθηκε κι ένα αισιόδοξο μήνυμα, ότι αυτά τα νοσήματα πια, όταν μπορείς έγκαιρα & έγκυρα να διαγνώσεις, επομένως και να τα θεραπεύσεις, δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στον ασθενή.

Στην σημερινή Ημερίδα, παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Θαν. Κωστάκης, η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Μ. Πανάγου, καθώς και εκπρόσωποι του Ιατρικού & Νοσηλευτικού κόσμου του Δήμου & του Νομού.

*Παρακάτω ακολουθεί σε βίντεο, με ολόκληρη την τοποθέτηση του καθηγητή κ. Δημ. Μπόγδανου…

Aytoanosa Bogdanos (38)

Aytoanosa Bogdanos (42)

Aytoanosa Bogdanos (52)

Aytoanosa Bogdanos (50)

Aytoanosa Bogdanos (49)

Aytoanosa Bogdanos (48)

Aytoanosa Bogdanos (47)

Aytoanosa Bogdanos (46)

 

Aytoanosa Bogdanos (44)

Aytoanosa Bogdanos (43)

Aytoanosa Bogdanos (41)

Aytoanosa Bogdanos (40)

Aytoanosa Bogdanos (39)

Aytoanosa Bogdanos (37)

 

DCIM102MEDIADJI_0780.JPG

DCIM102MEDIADJI_0779.JPG

DCIM102MEDIADJI_0778.JPG

Aytoanosa Bogdanos (24)

Aytoanosa Bogdanos (23)

Aytoanosa Bogdanos (22)

Aytoanosa Bogdanos (21)

Aytoanosa Bogdanos (18)

Aytoanosa Bogdanos (15)

Aytoanosa Bogdanos (14)

Aytoanosa Bogdanos (13)

Aytoanosa Bogdanos (12)

Aytoanosa Bogdanos (11)

Aytoanosa Bogdanos (10)

Aytoanosa Bogdanos (9)

Aytoanosa Bogdanos (8)

Aytoanosa Bogdanos (7)

Aytoanosa Bogdanos (6)

Aytoanosa Bogdanos (5)

Aytoanosa Bogdanos (4)

Aytoanosa Bogdanos (3)

Aytoanosa Bogdanos (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το «Πασχαλινό» ωράριο εργασίας, στα καταστήματα των Τρικάλων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει τους συναδέλφους και το καταναλωτικό κοινό ότι το…