krouazieroploio__2_

Η «οδύσσεια» των επιβατών έληξε όταν έδεσε τελικά το κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Πόρτσμουθ το βράδυ της Δευτέρας.

Δεκαοχτώ δραματικές ώρες έζησαν οι περίπου χίλιοι επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου, που βρέθηκε να βολοδέρνει σε κύματα ύψους δέκα μέτρων μεσούσης της καταιγίδας Κιαράν στον Βισκαϊκό Κόλπο ανοικτά των δυτικών ακτών της Γαλλίας. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς υφίστανται κατάγματα και το ιατρικό προσωπικό επιχειρεί ανάνηψη σε άλλους.

Δραματικές ώρες σε κρουαζιερόπλοιο: Τι συνέβη

Ειδικότερα, το κρουαζιερόπλοιο Spirit of Discovery της εταιρείας Saga είχε αποπλεύσει στις 24 Οκτωβρίου για μια δεκαπενθήμερη κρουαζιέρα στα Κανάρια Νησιά, αλλά διέκοψε το ταξίδι του και επέστρεφε στο Πόρτσμουθ της Βρετανίας το περασμένο Σάββατο καθώς οι ταξιδιώτες φοβόντουσαν για τις ζωές τους εν μέσω της καταιγίδας Κιαράν στον Βισκαϊκό Κόλπο.

Περίπου εκατό επιβάτες τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι όταν ενεργοποιήθηκε το αυτόματο σύστημα ασφαλείας του κρουαζιερόπλοιου, με αποτέλεσμα να κάνει ξαφνική στροφή προς τα αριστερά και να ακινητοποιηθεί απότομα.

Κι ενώ τα κύματα μαστίγωναν το κρουαζιερόπλοιο επί 18 ώρες, ορισμένοι επιβάτες στην απόγνωσή τους άρχισαν να στέλνουν μηνύματα σε αγαπημένα τους πρόσωπα σε περίπτωση που δεν κατάφερναν να επιβιώσουν, ενώ άλλοι φορούσαν σωσίβια επί δύο ολόκληρα 24ωρα.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον τρόμο στο κρουαζιερόπλοιο

Μια 58χρονη επιβάτιδα περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές που έζησε στο κρουαζιερόπλοιο, όπου είχε επιβιβαστεί με τον άνδρα της και τους γονείς της.

«Άκουγες τα πιάτα να σπάζουν και μετά βγήκε μια ανακοίνωση από τον καπετάνιου που ούρλιαζε καθώς μπατάριζε το κρουαζιερόπλοιο. Ο πανικός στη φωνή του έκανε όλους να πανικοβληθούν. Οι γιατροί είχαν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους. Η μητέρα μου είδε να κάνουν σε κάποιον ανάνηψη, υπήρχαν κατάγματα, άνθρωποι σε φορεία και άλλοι που έκλαιγαν, ανάμεσά τους και μέλη του πληρώματος, και έτρεχαν εδώ κι εκεί για να βοηθήσουν όποιον μπορούσαν. Ήταν τρομακτικό. Άνθρωποι κοιμόντουσαν με σωσίβια κι έγραφαν μηνύματα σε αγαπημένα τους πρόσωπα σε περίπτωση που δεν τα καταφέρναμε να γυρίσουν πίσω. Ευτυχώς είμαστε ζωντανοί», είπε.

Η 75χρονη Τζαν Μπένταλ, επιβάτιδα κι αυτή στο κρουαζιερόπλοιο, είπε στο BBC ότι μαζί με τον σύζυγό της «προσπαθούσαν απελπισμένα να κρατηθούν στη ζωή» στη διάρκεια της φουρτούνας. Και πρόσθεσε: «Ήταν πολύ τρομακτικό, δεν είμαι από τα άτομα που τρομάζουν εύκολα, αλλά ήταν αρκετά δραματικό». Η ίδια είπε ότι το πλήρωμα ήταν «απολύτως φανταστικό» και έστησε «έναν πρόχειρο ιατρικό χώρο» στην τραπεζαρία για την περίθαλψη των τραυματιών, ενώ οι επιβάτες κλήθηκαν να μείνουν στις καμπίνες τους για το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο.

Η «οδύσσεια» των επιβατών έληξε όταν έδεσε τελικά το κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Πόρτσμουθ το βράδυ της Δευτέρας.

Ασθενοφόρα παραλαμβάνουν τραυματισμένους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Spirit of Discovery στο λιμάνι του Πόρτσμουθ

Εκπρόσωπος της Saga Cruises δήλωσε«Το Spirit of Discovery δυστυχώς βρέθηκε σε αντίξοες καιρικές συνθήκες το Σαββατοκύριακο, καθώς ξεκίνησε την επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το κρουαζιερόπλοιο παρέμενε ασφαλές ανά πάσα στιγμή, αλλά λόγω της επίδρασης της καταιγίδας κάποιοι επισκέπτες τραυματίστηκαν. Όλοι νοσηλεύτηκαν αμέσως από το ιατρικό προσωπικό του πλοίου.

Αν και είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις καιρικές συνθήκες, θέλουμε να ζητήσουμε ειλικρινά συγγνώμη από όλους εκείνους που επλήγησαν και τώρα έχουν επιστρέψει με ασφάλεια στα σπίτια τους».

Πηγή:parapolitika.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…