toksoti (1)

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου.

Σκοπός της είναι να δώσει έμφαση στη διαπίστωση ότι μεγάλο μέρος των περιστατικών καρκίνου μπορούν να αποφευχθούν μέσω της πρόληψης, και ότι επίσης μεγάλο μέρος των θανάτων από καρκίνο μπορούν να αποφευχθούν μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης. Αποτελεί, δε, μοναδική πρωτοβουλία βάσει της οποίας όλος ο κόσμος μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις του για την καταπολέμηση της παγκόσμιας επιδημίας του καρκίνου.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν της παγκόσμιας εκστρατείας ενημέρωσης κατά του καρκίνου, ο Δήμος Πύλης σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία -Παράρτημα Τρικάλων, φωταγώγησε απόψε το βράδυ, καθώς κι αύριο βράδυ Τετάρτη 5/2 την Τοξωτή Γέφυρα Αγίου Βησσαρίωνα, στέλνοντας παντού το μήνυμα της «ΠΡΟΛΗΨΗΣ», ενώ την ερχόμενη Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, η πρόεδρος του Παραρτήματος Τρικάλων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Χειρουργός & Υπ/νη του Ιατρείου Μαστού στο Γ.Ν. Τρικάλων, κα Μαρία Καναρά, θα επισκεφθεί το δημ. Κατάστημα Πύλης, όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/ίνο Μαράβα, για να συζητήσουν την από κοινού διοργάνωση δράσεων ενημερωτικού χαρακτήρα σε περιοχές του Δ. Πύλης, για την αξία του ελέγχου και της έγκαιρης διάγνωσης διαφόρων μορφών καρκίνου.

Στην φωταγώγηση προέβησαν το μέλος του Παραρτήματος Τρικάλων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ιατρός Ακτ/τρια στο Γ.Ν. Τρικάλων κα Φανή Νακοπούλου, την Αντ/δρο του ΟΚΠΑΔ, Γενική Ιατρό κα Χαρά Καλιώρα και τον Αντ/ρχο Αγρ. Ανάπτυξης & Υγείας κ. Κ. Ζούρτο.

Το χρώμα «ροζ» της φωταγώγησης πολιτιστικών μνημείων στο Νομό, για την συγκεκριμένη συμβολική ημέρα, επιλέχτηκε από το Δ.Σ. του Παραρτήματος Τρικάλων προς τιμήν της Προέδρου του κας Καναρά, για την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο, για την οποία τιμήθηκε μάλιστα πέρυσι με τον τίτλο: «Γυναίκα της Χρονιάς» στο Ν. Τρικάλων.

toksoti (5)

toksoti (2)

toksoti (3)

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ρεκόρ συμμετοχών στις «Λαζαρίνες 2024» στα Τρίκαλα 

Πάνω από 500 οι συμμετοχές από μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είτε ομαδικά είτε ατομικά …