Arxiki festival

Με αφετηρία την Πύλη & στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Πύλης, πραγματοποιήθηκε το «Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας», το οποίο & αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό της Εκπαίδευσης, μέσω του οποίου οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων θα παρουσιάσουν εργασίες τους που έχουν εκπονήσει καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού έτους που διήνυσαν.

Σύμφωνα με τον Δ/ντή της Α/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρ. Μπουλούμπαση, ανάλογα «Φεστιβάλ» θα πραγματοποιηθούν & στους υπόλοιπους τρεις Δήμους του Νομού ήτοι, Τρικάλων, Καλαμπάκας & Φαρκαδόνας, διοργανώνονται από την Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων & κάθε τίθενται υπό την αιγίδα του κάθε Δήμου στον οποίο λαμβάνει χώρα.

Σκοπός των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται μέσω των Φεστιβάλ, είναι η ευαισθητοποίηση, η αλλαγή στάσεων στο υπό διαπραγμάτευση θέμα και ο επαναπροσδιορισμός στερεοτύπων και αξιών για την διαμόρφωση ενεργών και κριτικά σκεπτόμενων πολιτών & έτσι παράλληλα με τα μαθήματα, το σχολείο αποκτά έναν άλλο τρόπο εκπαίδευσης των μαθητών σε μια κουλτούρα συμμετοχής, διαλόγου, δημιουργίας, ισότητας, υπευθυνότητας, αποδοχής, σεβασμού, συνεργασίας, αλληλοϋποστήριξης, αλληλεγγύης…

Στο σημερινό Φεστιβάλ στην Πύλη, συμμετείχαν έξι Δημοτικά Σχολεία από τον Δήμο Πύλης, οι μαθητές των οποίων με την βοήθεια των δασκάλων τους, παρουσίασαν μια σειρά δραστηριοτήτων, αντλώντας τα θέματά τους από το περιβάλλον, την αγωγή υγείας, την αγωγή του καταναλωτή, μέσα από διάφορα πολιτιστικά θέματα κ.ά.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του κάθε Σχολείου περιελάμβανε…

  • Δημ. Σχολείο Πύλης, Θεατρικό & τραγούδι:»Τι είναι παιδιά η ανακύκλωση»
  • Δημ. Σχολείο Παλαιομοναστήρου, χορός δημ. τραγουδιού, παρουσίαση εικονογραφημένου παραμυθιού, τραγούδια.
  • Δημ. Σχολείο Γόμφων, «…Εν δράσει με μοναστηριακή ταπεινότητα, οικολογική συνείδηση & κυκλοφοριακή αγωγή στον κήπο των συναισθημάτων με τα άλυτα μυστήρια.
  • Δημ. Σχολείο Πηγής, παρουσίαση μέρους σχολικής εκδήλωσης & φωτογραφικού υλικού, παρουσίαση αποτελεσμάτωντου προγράμματος, φωτογραφικό υλικό, κατασκευή μακέτας.
  • Δημ. Σχολείο Λυγαριάς, μουσικοκινητικό σκετς: «Πάμε διακοπές».
  • Δημ. Σχολείο Φήκης, «Μελωδική μουσική», τραγούδια πολιτιστικού περιεχομένου με συνοδεία μουσικής.
  • Δημ. Σχολείο Πύλης, θεατρικό: «Ο Καραγκιόζης φούρναρης», τραγούδι: «Ο μάγειρας».

 

Στην σημερινή εκδήλωση, παραβρέθηκαν & παρακολούθησαν, εκτός του Δ/ντή της Α/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων κου Χρ. Μπουλούμπαση, ο Αντ/ρχος Παιδείας Δ. Πύλης κ. Σωτ. Αγγέλης, ο Σχολ. Σύμβουλος της 5ης Περιφέρειας Τρικάλων κ. Απ. Σπαθής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων κ. Χρ. Τρικάλης, ο Δ/ντής του Γυμνασίου Πύλης κ. Ηλ. Οικονόμου, δάσκαλοι & Δ/ντές σχολικών μονάδων του Νομού, καθώς & αρκετοί γονείς.

(Τραγούδι τίτλων στο βίντεο:MazOO & the ZOO.Είναι μια καμήλα)

DSC01895

DSC01897

DSC01898

DSC01900

DSC01901

DSC01902

DSC01903

DSC01904

DSC01905

DSC01906

DSC01907

DSC01912

DSC01913

DSC01914 DSC01915

DSC01916

DSC01917

DSC01918

DSC01919

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δ. Μουζακίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (24/04), η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων…