45

Οι μαθητές/τριες της Γ΄ Τάξης του Σχολείου μας στο πλαίσιο του Αναλυτικού Προγράμματος των μαθημάτων της Ιστορίας και της Τεχνολογίας συμμετείχαν σε ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη με προορισμό τη  Θεσσαλονίκη στις 12 Απριλίου 2024.

Επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο της πόλης και έγιναν κοινωνοί μιας εξαιρετικής ξενάγησης που τους ταξίδεψε σε όλη την νεότερη ιστορία της Ελλάδας από την Επανάσταση του 1821 έως την Αντιδικτατορική Αντίσταση. Θαύμασαν εντυπωσιακά εκθέματα μοναδικά και ανεκτίμητα συνδέοντάς τα με το περιεχόμενο των αντίστοιχων ενοτήτων από το μάθημα της Ιστορίας και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους ακούγοντας με ιδιαίτερη προσήλωση τις αφηγήσεις και τις περιγραφές των ξεναγών τους. Στον περίβολο του κτίσματος περιεργάστηκαν  άρματα μάχης – δείγματα της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα αυτό.Το Μουσείο ως παράρτημα της Θεσσαλονίκης άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 2000 και στεγάζεται σε κτήριο που βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του στρατοπέδου όπου εδρεύει  το Στρατηγείο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο εμβληματικό μνημείο του Λευκού Πύργου, να προσεγγίσουν το επιβλητικό άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε μία σύντομη περιήγησή τους στην παραλία να ατενίσουν την ομορφιά του Θερμαϊκού κόλπου και του παραθαλάσσιου μετώπου της συμπρωτεύουσας.

Ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Καρύδας Κωνσταντίνος, αρχηγός της μετακίνησής μας, και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί κ.κ. Πατούλιας Γιώργος, Φωτίου Μαρία και Χριστοδούλου Ευθυμία ευχόμαστε στους μαθητές/τριές μας αυτή η επίσκεψη να αποτελέσει μια από τις ομορφότερες αναμνήσεις των μαθητικών τους χρόνων.

pm1

pm2

pm5

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Κώστας Σκρέκας στα εγκαίνια του Ε65: «Ένα οραματικό έργο για τη Δυτική Θεσσαλία παίρνει σάρκα και οστά»

Παραδόθηκε σήμερα το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας …