4645

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για όσα υπέφερε από συμμαθητές του ένα 14χρονο παιδί σε Γυμνάσιο της Πέλλας.

 Το παιδί που όπως έγινε γνωστό το έκαψαν με τσιγάρο στο μάγουλο, περνούσε ένα μαρτύριο από τα Χριστούγεννα, ενώ σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειάς του η διεύθυνση του σχολείου ήταν ενημερωμένη.
«Αυτό δεν είναι bullying, είναι βασανισμός στο σχολικό περιβάλλον που συνεχίζεται και έξω από αυτό» είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο Αντώνης Ξυλουργίδης είπε ακόμη ότι «Υπάρχει κι άλλη καταγγελία στο ίδιο σχολείο, από μαθήτρια Γ’ Γυμνασίου για bullying από την ίδια παρέα».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, το 14χρονο αγόρι που βασανιζόταν από τα Χριστούγεννα, είχε μιλήσει σε καθηγήτρια και την υποδιευθύντρια του σχολείου του και είχε καταγγείλει ότι τον χτυπούσαν κι εκείνες δεν είχαν κάνει κάτι.

 «Το μαρτύριο ξεκινά από τα Χριστούγεννα, (…) μια μέρα πριν του σβήσουν το τσιγάρο, είχε υποστεί βία, τον χτύπησε το ίδιο πρόσωπο με δαχτυλίδι στο κεφάλι στο προαύλιο, καταγγέλθηκε αυτό το περιστατικό και δεν ελήφθησαν μέτρα».
Αναφερόμενος στη δράση της συγκεκριμένης παρέας, ο Αντώνης Ξυλουργίδης τόνισε πως τα μέλη της διέταζαν τα παιδιά – θύματα να μην τους κοιτούν όταν μπαίνουν στο προαύλιο και να σηκώνονται από τα παγκάκια όταν τους το λένε.

Όπως είπε ο δικηγόρος υπάρχει και ρατσιστικό κίνητρο καθώς οι νταήδες εδώ και έναν χρόνο «τον αποκαλούν βρωμοαλβανέ» ενώ τον έχουν κάψει ξανά με τσιγάρο.

 «Διενεργείται προανάκριση, θα αναλάβει το υπουργείο. Το ίδιο το παιδί κάλεσε την Αστυνομία», είπε ο δικηγόρος, που έκανε γνωστό πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά «για μια σειρά γεγονότων σε αυτό το σχολείο».
«Υπήρξε ξυλοδαρμός σε εκδρομή που είχε πάει το σχολείο στην Κέρκυρα», είπε ακόμη ο δικηγόρος.
Πηγή:topontiki.gr
Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

ΑΣΕΠ: Δύο νέοι διαγωνισμοί για μόνιμους – Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Πάνω από 870 μόνιμες προσλήψεις ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ με σύστημα μοριοδότησης Δύο νέους διαγω…