Arxiki Ropoto

Τιμήθηκε η Μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου

Τζήμας Αλέκος  copy Αλέξανδρου Τζήμα.

Με θρησκευτικότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η Μνήμη του Ιωάννη του Θεολόγου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ροπωτού, Συγκεκριμένα το Σάββατο παραμονή της εορτής τελέστηκε Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Ροπωτού λειτουργούντος του Πρεσβυτέρου Πατέρα Γεωργίου Ρίνη, παρουσία αρκετών πιστών του δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα, του Αναπληρωτή Προέδρου της Τ.Κ. Ροπωτού κ. Δημητρίου Γίδα, των Αντιδημάρχων κ. Κων/νου Μπαλατσούκα, του κ.Παύλου Μπόμπορα, του κ. Άρη Τζάνη, των δημοτικών συμβούλων κ. Αθανασίου Κωστάκη, κ. Λαμπρινής Οικονόμου, του Προέδρου ΤΟΥ Δ.Σ. Πύλης κ. Αθανασίου Γιαννοτάκη, του Προέδρου του Κ.Σ. Πύλης κ. Δημητρίου Λαμπρογιώργου.

Ακολούθησε Αρτοκλασία στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας και προσκύνημα της Εικόνας από τον κόσμο, και στην συνέχεια προσφέρθηκε φαγητό «κοφτό μακαρόνι-πρόβειο» σε όλους.

Ανήμερα της Εορτής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου τελέστηκε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Ροπωτού λειτουργούντος του Αρχιμανδρίτου κ. κ. Κυριακό, συνεπικουρούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας Ροπωτού Πρεσβύτερο Πατέρα Γεώργιο Ρίνη, παρουσία πλήθος πιστών καθώς  και επισήμων του Προέδρου της Τ.Κ. Ροπωτού κ. Γεωργίου Ρομπιέ ,του Προέδρου του Δ.Σ. Πύλης κ. Αθανασίου Γιαννοτάκη, των Αντιδημάρχων κ. Άρη Τζάνη, κ. Παύλου Μπόμπορα, τους δημοτικούς συμβούλους κ. Λαμπρινή Οικονόμου, κ. Αθανασίου Κωστάκη, του Προέδρου του Κ.Σ. Πύλης κ. Δημητρίου Λαμπρογιώργου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έγινε Αρτοκλασία και προσκύνημα ης Εικόνας στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας, και κατόπιν τα χορευτικά του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ροπωτού χόρεψαν πασχαλινούς τοπικούς  χορούς  μαζί με τον κόσμο, και στην συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου κ. Μαίρης Γιαννακάκου.  Τέλος προσφέρθηκε φαγητό (κριθαράκι- γίδα) σε όλους.

ropoto 9 Ropoto 1 Ropoto 2 ropoto 4 Ropoto 5 ropoto 6 ropoto 7 ropoto 8

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ρεκόρ συμμετοχών στις «Λαζαρίνες 2024» στα Τρίκαλα 

Πάνω από 500 οι συμμετοχές από μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είτε ομαδικά είτε ατομικά …