Ppapageorgiou Nikos

Του Νικολάου Ιωαν. Παπαγεωργίου

Διαχρονικά για να μην παρεξηγηθώ.

1. Αυξήσεις:

Πλην των πάσης φύσεως επιδομάτων της πλάκας, καιρός ήταν να έρθουν.
Μεγάλος αριθμός Ελλήνων θα δει από 1-1-2024 το τεράστιο 3% πάνω στις απολαβές του. Ακούς εκεί 3%; Λίγο το ‘χεις αχάριστε; Χαρές μεγάλες για τους οικονομισάριους. Προβληματισμένοι πικρόχολοι, σχολιάζοντας την εξασφάλιση του τεραστίου 3 τοις εκατό, πρότειναν διάφορες λύσεις και στο τέλος συμφωνήσαν να το κουβαλούν μαζί τους, αφού πρώτα μεγαλώσουν το βάθος των τσεπών τους. Επί παραδείγματι σαν αυτές του ράσου. Ο πάτος δηλαδή της τσέπης να φθάνει το κότσι. Καλή μαγκιά που με βρίσκει σύμφωνο.

2. Είπα ράσο [δηλώνω βαθύτατα θρησκευόμενος] και μου ήρθε στο νου το λουκούλλειο γεύμα που παρέθεσε νεοενθρονισθείς ιερωμένος σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Τέτοιο μενού δεν παρέθεσε ούτε ο Τομ Χανκς στον Μπάρακ Ομπάμα το περασμένο καλοκαίρι.

Ιδού λοιπόν ο κατάλογος των χλιδάτων εδεσμάτων.
Γαρίδα ποσέ με κρέμα φασιόλων, μαριναρισμένο θαλασσινό μαρούλι και μαρμελάδα ΣΥΚΟΥ, ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ με χταπόδι και οστρακοειδή σάλτσα ΜΠΙΣΚ [εγώ ο χωρικός που να ξέρω τι είναι αυτό!] με κονιάκ, νεαρά φύλλα λαχανικών, ΑΧΛΑΔΙ ποσέ, τυρί ευλογημένο με φράουλα σε ζύμωση.

Φιλέτο ΦΑΓΚΡΙ με κρέμα αρακά, σφουγγάρι από μελάνι σουπιάς και λαχανικά σοτέ με ελαιόλαδο και σάλτσα σαμπάνιας με κρόκο Κοζάνης.
Pre dessert: Sorbe λεμόνι. Αυτό το πράμα καθαρίζει τον γκουργουλιάνο από την ψαρίλα και προετοιμάζει τον ουρανίσκο για τις επόμενες απολαύσεις.
Τι να πεις. Μπίχλα σκέτη. Που είσαι λιπόσαρκε πνευματικέ μου πατερά, μακαριστέ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, αδελφέ του αειμνήστου πανεπιστημιακού καθηγητού μου Χρυσοφάκη Δημητρίου.

3 Νέες τιμές στο ρεύμα.

Θα ισχύσουν λέει από 1-1-2024.
Τα χαρτιά περιτυλίγματος όπου θα αναγράφονται οι τιμές θα έχουν χρώμα πράσινο, μπλε κίτρινο και ροζ.
Σκέφθηκα να υιοθετήσω το ΡΟΖ, που είναι και της εποχής.
Φίλος πρότεινε να παίξουμε την κολοκυθιά. Γιατί το ροζ και όχι το κίτρινο κ.τ.λ. Αγανάκτησα και δεν υιοθέτησα το ροζ.

Άλλος έριξε την ιδέα να πάμε σε χαρτορίχτρες η καφετζούδες. Η κυρία Ρένα Βλαχοπούλου που ήξερα, μας άφησε εδώ και χρόνια Η καφετζού κυρία Βασιλειάδου κι αυτή αναπαύεται εις τας αγκάλας του Κυρίου Πέτρου.
Προσέτρεξα σε ρεπορτάζ. Όλοι δήλωναν άγνοια. Μετά απ’ όλα περιμένω.

4 Ο γυναικοφονιάς της Σαλαμίνας.
Ανιψιός, λέει, του Παττακού. Υποπτεύομαι πως αυτός του χάρισε την καραμπίνα. ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!

5. Ο αδελφός μου ο Ερντογάνης.

Πετώντας πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο είπε μέσα του: Δεν κάνω και μια στάση εδώ;
Κατέβηκε περπάτησε στο κόκκινο χαλί και συνοδευόμενος από πληθώρα υπουργών του, συμβούλων, εμποροβιομήχανων τοματολαχανικών, και μογγόλων μπράβων του, συνοδεία προσκυνητού υπουργού μας, έφθασε στα μέγαρα προεδρικό και Μαξίμου.

Κουβέντιασαν λέει με τον κ. Πρωθυπουργό μας αρκετή ώρα για θέματα κοινού ενδιαφέροντος που είχε προετοιμάσει επί τούτου ο προσκυνητής υπουργός. Ποιος πήρε και τι πήρε ουδείς ξέρει. Όλοι γνωρίζουμε εκείνο το παιχνίδι όπου ο Καραγκιόζης μοίραζε διαφορά πράγματα στον εαυτό του και σε άλλους τέσσερις. Εφήρμοσε το ένα εσύ και ένα εγώ. Στο τέλος της πράξης ο ίδιος βρέθηκε με τέσσερα κομμάτια και οι άλλοι με ένα.

Υπέγραψαν και σύμφωνο φίλιας. Οι συμφωνίες, πάντως, υπογράφονται αφού λυθούν τα προβλήματα και όχι από πριν. Ακούς κύριε προσκυνητή; Σε παραδέχομαι όμως γιατί, οποίος κάνει της ξερής του και δεν κάνει τεμενάδες τον ξεκάνει ο Χομεΐνις και οι λοιποί αγιατολλάχηδες.

Μούγκα για την Αγία Σοφία, μούγκα για την Κύπρο μας. Τι να λέει άραγε ο ήρωας Φωτόπουλος Αθανάσιος που, το 1974 στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, δεχθείς σφαίρα στο λαιμό του, έγειρε νεκρός πάνω στον πύργο του άρματός του;

Και μείς αντί να δείξουμε στους τούρκους τα μπροστινά μας δηλώνουμε μακάριοι.

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Την Δευτέρα του Πάσχα, η «Γιορτή Αγάπης», από τον Σύλλογο Γυναικών Αγ. Βησσαρίωνα

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα ΄ΤΟ ΔΟΥΣΙΚΟ¨ σας προσκαλεί στη ¨ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ ¨ τη Δε…