pieriathematofilakes2021

Απίστευτη επίθεση από ομάδα έντεκα ατόμων που  εισέβαλε και άρπαξε τον διευθυντή του Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας.

Η ομάδα που  παρουσιάζεται  ως θεματοφύλακες του Συντάγματος, αντιδρά στα μέτρα στα σχολεία και στη χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας απόστρατος αστυνομικός, μια δασκάλα χορού, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και άνεργοι. Από αυτούς μόνο τρεις έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο του Αιγινίου.

Ποιοι είναι και πως λειτουργούν 

Φαίνεται ότι λειτουργούν σαν μία δομημένη και ιεραρχημένη ομάδα, κυκλοφορούν με διακριτικά στα ρούχα τους. Κάνουν εφόδους σε νοσοκομεία, εμβολιαστικά κέντρα και σχολεία, απειλούν με μηνύσεις και τραμπουκίζουν όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους, δεν τηρούν τα μέτρα για την πανδημία κατά του κορονοϊού, όπως μετέδωσε το Mega σε ρεπορτάζ του.

«Με κάθε κλήση είμαστε δίπλα σας, στο πιτς φιτίλι που λέμε και εμείς οι Έλληνες». Οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», μετρ της διαστρέβλωσης των θεσμών της χώρας, το τελευταίο διάστημα εμπλέκονται σε σοβαρά και βίαια περιστατικά με τελευταίο τη σημερινή απαγωγή του διευθυντή σχολείου στην Πιερία αλλά και την έφοδο σε εμβολιαστικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη ως συνταγματική αστυνομία.

Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Το χαρτί που είχαν στείλει στα σχολεία
«Σας ενημερώνουμε ότι έχει γίνει επίταξη όλων των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην επικράτεια για την αποκατάσταση της έννομης τάξης. Με την επίταξη, δεν έχει δικαίωμα ΚΑΝΕΝΑΣ εκπαιδευτικός να λειτουργεί σύμφωνα με τις ΚΥΑ, οι οποίες είναι αντίθετες με το Σύνταγμα της Ελλάδος».

Πώς δρουν οι Θεματοφύλακες του Συντάγματος
Οι Θεματοφύλακες του Συντάγματος λειτουργούν σαν μία δομημένη και ιεραρχημένη ομάδα, κυκλοφορούν με διακριτικά στα ρούχα τους, κάνουν εφόδους σε νοσοκομεία, εμβολιαστικά κέντρα και σχολεία, απειλούν με μηνύσεις και τραμπουκίζουν όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους, δεν τηρούν τα μέτρα για την πανδημία

Μάλιστα, έχουν εφεύρει την επονομαζόμενη ιερά δήλωση την οποία καλούν τα μέλη τους να καταθέσουν. Ταυτόχρονα, φορούν στολές και κυκλοφορούν με αυτοκίνητα τα οποία έχουν μετατρέψει σε περιπολικά.

«Το θέμα θεματοφύλακας και το θέμα θεσμικός εκπρόσωπος του ελληνικού Συντάγματος και όλο αυτό το ωραίο πράγμα που γίνεται, είναι όταν ξεκινήσεις και καταθέσεις γνωστά πράγματα, ιερά δήλωση» δηλώνει μέλος των “Θεματοφυλάκων”

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Έχουν στρατιωτική εκπαίδευση
Οργανώνονται μέσω διαδικτύου και λειτουργούν διάφορα επονομαζόμενα «υπουργεία Θεραπειών» σε Αράχωβα, Σάμο και Ικαρία. Η δράση των ταγμάτων εφόδου των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» θυμίζει δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ η ρητορική τους έχει κοινά σημεία αυτή του καταδικασμένου για απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου, Αρτέμη Σώρρα.

Μάλιστα, ένας εκ των επικεφαλής τους δε διστάζει να φορά μια κάρτα με τον βαθμό «Συνταγματάρχης» που ακριβώς από κάτω έχει το σχέδιο του Κοινοβουλίου. «Μαζευόμαστε και κάνουμε εκπαίδευση. Να μάθει και αυτός πώς να μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια ώρα ανάγκης, τι απαραίτητα πρέπει να έχει, πολεμοφόδια, φαγητά, φάρμακα» σηλώνει.

Η δράση τους έχει αρχίσει την περίοδο της οικονομικής κρίσης ωστόσο απέκτησαν περισσότερα μέλη την περίοδο της πανδημίας. Πλέον οι Θεματοφύλακες του Συντάγματος έχει μπουν στο στόχαστρο αστυνομικών και δικαστικών Αρχών καθώς δεν διστάζουν να κυκλοφορούν με όπλα και να καλούν σε εφόδους ακόμα και σε δημόσιες υπηρεσίες.

Σε συλλήψεις μετατρέπονται οι προσαγωγές των αυτοαποκαλούμενων, Θεματοφυλάκων του Συντάγματος, αρνητών του κορονοϊού και του εμβολίου, που το πρωί πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή του γυμνασίου Αιγινίου, στην Πιερία, με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα.

Οι 11 συλληφθέντες να διώκονται κακούργημα και σωρεία αδικημάτων

Το απίστευτο γεγονός  διαδραματίστηκε σήμερα το πρωί, σε σχολείο της Πιερίας, όταν οι αυτοαποκαλούμενοι Θεματοφύλακες του Συντάγματος απήγαγαν  τον Γυμνασιάρχη Αιγινίου,τον έβαλαν δεμένο πισθάγκωνα με χειροπέδες σε αυτοκίνητο για να τον πάνε σε αστυνομικό τμήμα

Όλα ξεκίνησαν  στις 07.30 το πρωί. Ο γυμνασιάρχης πλησιάζει για να μπει στο σχολείο όταν ξαφνικά περικυκλώνεται από 9 άντρες και 2 γυναίκες… Μπροστά στα έκπληκτα μάτια μαθητών που βρίσκονται έξω αλλά και μέσα στο σχολείο. Με τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» να τον βρίζουν επειδή τηρεί τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Πριν από λίγες μέρες όπως μας λένε μαθητές, είχαν προγραμματίσει έφοδο στο σχολείο που τελικά ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής τους στο περιστατικό, με την οποία αναμένεται να μεταχθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν γίνει γνωστές οι πράξεις που τούς αποδίδονται, αλλά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εξετάζεται το αδίκημα της αρπαγής, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για το πρωτοφανές περιστατικό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης. Πηγές, μάλιστα, της Εισαγγελίας ανέφεραν ότι ο διευθυντής προσφάτως είχε δεχθεί απειλές, ενώ κάποιοι εκ των «πρωταγωνιστών» του σημερινού συμβάντος έχουν απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές σε σχέση με την ακραία αντιεμβολιαστική ρητορική τους και εις βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία.

Είχαν βάλει στο στόχαστρο τρία πρόσωπα
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του Λυκείου Αιγινίου, Γιώργος Γκαϊτατζής, οι φραστικές επιθέσεις και απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών, που ξεκίνησαν στα τέλη Νοεμβρίου ήταν ονομαστικές. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποκάλυψε ότι και ο ίδιος συμπεριλαμβανόταν στους στόχους της σημερινής επίθεσης.

“Στάθηκα τυχερός γιατί τη στιγμή που εμφανίστηκαν είχα πάει να πάρω έναν καφέ. Ο στόχος ήμουν εγώ, ο διευθυντής γυμνασίου και μία καθηγήτρια που είχε διατελέσει σε προηγούμενη περίοδο υπεύθυνη covid του σχολείου. Μας βρίζουν ονομαστικά σε σελίδες στο facebook”, αποκάλυψε και πρόσθεσε ότι “οι φραστικές επιθέσεις και απειλές ξεκίνησαν μέσα στον Νοέμβρη, καθώς αυτοί θεωρούν ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα σχολεία είναι αντισυνταγματικά και ότι εμείς που τα εφαρμόζουμε είμαστε επίορκοι και προδότες”.

Στις 24 Νοεμβρίου ενημερώθηκαν οι Αρχές – Η μηνυτήρια αναφορά και οι περιπολίες
Ο διευθυντής του Λυκείου Αιγινίου αποκάλυψε ότι η πρώτη φορά που ενημερώθηκαν οι Αρχές, ήταν στις 24 Νοεμβρίου, όταν οι αυτοαποκαλούμενοι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” πήγαν στο σχολείο, απείλησαν τους εκπαιδευτικούς και προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαίο να αποχωρήσουν οι μαθητές από τις τάξεις. Αντίστοιχο επεισόδιο επαναλήφθηκε την επόμενη ημέρα.

“Ήλθαν αρκετές φορές, τουλάχιστον τέσσερις, εκ των οποίων οι δύο σε μία ημέρα. Με ύφος επιθετικό εκτόξευσαν στον πρόσωπό μου απειλές […] Ενημερώσαμε τις αρχές και τηλεφωνικώς και εγγράφως, κι εγώ και ο διευθυντής γυμνασίου, ενώ υποβλήθηκε μήνυση στις 6 Δεκεμβρίου, καθώς από την Κυριακή διακινούνταν η πληροφορία ότι αυτή τη Δευτέρα, η ομάδα θα υλοποιούσε “επιτάξεις” στο σχολείο”, είπε ο κ. Γκαϊτατζής.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, μεταξύ των μελών της ομάδας βρίσκονται και δύο γονείς μαθητών των σχολείου. Ωστόσο, ο “ενορχηστρωτής” των επιθέσεων, ο οποίος κατονομάζεται και στη μηνυτήρια αναφορά, δεν έχει καμία σχέση με το σχολείο, “δεν έχει παιδί στο σχολείο, ούτε και έχει σχέση με την περιοχή, είναι από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας”, αποκαλύπτει ο ίδιος.

Έπειτα από την μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν τακτικές περιπολίες γύρω από το σχολικό συγκρότημα την Δευτέρα. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσαγωγές στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας δεν μπορούσαν να γίνουν, καθώς είχε παρέλθει η προθεσμία σε σχέση με τον χρόνο των καταγγελλόμενων περιστατικών (24 και 25 Νοεμβρίου).

Σημειώνεται ότι ο διευθυντής του Γυμνασίου, ο οποίος δέχτηκε την επίθεση, σήμερα το πρωί, αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταθέσει για τα όσα συνέβησαν.

Τι κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι 11 συλληφθέντες
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. το μεσημέρι της Παρασκευής, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 11 άτομα (εννέα άνδρες και δύο γυναίκες), για αρπαγή από κοινού, του Διευθυντή σχολικής μονάδας στην Πιερία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., νωρίτερα το πρωί, τα προαναφερόμενα άτομα, δρώντας από κοινού, ακινητοποίησαν με βία τον διευθυντή σχολικής μονάδας τη στιγμή που προσερχόταν στο σχολικό συγκρότημα, του φόρεσαν χειροπέδες και τον ανάγκασαν με τη βία να επιβιβασθεί σε όχημα, προκειμένου να τον οδηγήσουν σε Αστυνομικό Κατάστημα, με το πρόσχημα ότι παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις.

Οι προαναφερόμενοι άμεσα ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, όπου και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Πηγή:madata.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Κατανυκτική απόδοση των ύμνων της Μ. Εβδομάδας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

Τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας έψαλαν ιεροψάλτες στα Τρίκαλα το βράδυ της Παρασκευής 26…