Ppapageorgiou Nikos

Του Νικολάου Ιωάν. Παπαγεωργίου

 

Βρέθηκα για ώνια και φαρμακευτική υποστήριξη στην Καλαμπάκα.

Φίλος καλός, παλιός μου συνεργάτης, μόλις με είδε ανέκραξε: «Στον ουρανό σε έψαχνα και στη γη σε βρήκα».

Όπα, λέω, κάτι σοβαρό συμβαίνει εδώ. Λέγε φίλτατε, είμαι όλος αυτιά. 

Και κείνος: Ξέρεις, κατέβηκα. 

Τον τσίμπησα να δω αν κάπου πονάει, τον χτύπησα και στο κεφάλι ελαφρά, έχοντας κατά νου να τον μεταφέρω, αν χρειασθεί, κατευθείαν στον φίλο ψυχίατρο κ. Λιάπη. Μια χαρά ήταν ευτυχώς.

Να σου και ο γαμπρός μου από τρίτη ξαδέρφη να περπατάει γέρνοντας προς την μια μεριά, στηριζόμενος σε αγκλίτσα, κρανιάς παρακαλώ.

Τον ερώτησα: Και συ κατέβηκες; 

Απάντησε: Έπεσα απ’ τη σκάλα. 

Στο νου μου ήρθε το δημοτικό άσμα «Έπεσε απ’ το δέντρο κυρά Γιώργαινα» (αξίζει να το ακούσετε), ενώ παράλληλα θυμήθηκα το πάθημα του εκ Σύρου ορμώμενου φίλου Ηρακλή, ο οποίος ανέβηκε σε φοίνικα ύψους 10 μέτρων να τον καλλωπίσει. Κουτρουβάλα ο δικός μου. Από το πέσιμο έσπασε την λεκάνη του και καμιά 7-8 παΐδια. Τον μπουζούριασαν σε ελικόπτερο και ντουγρού για το ΚΑΤ, όπου παρέμεινε επί ένα δίμηνο στην εντατική. Την σκαπούλαρε τελικά.

Του διηγήθηκα το περιστατικό με την επισήμανση πως ο γέρος ή από πέσιμο ή από χ….ο την κάνει για τον κ. Πέτρο.

Γέλασε ο παλιός μου συνεργάτης λέγοντας πως δεν εννοούσε αυτό όταν μου είπε πως κατέβηκε, αλλά ότι θα εκτεθεί στις ευρωεκλογές.

Οι δύο λέξεις κατεβαίνω και εκτίθεμαι μου την δίνουν όταν αναφερόμαστε σε εκλογές.

Βρε χριστιανέ μου καλά δεν είσαι εκεί που είσαι, ποιος ο λόγος να κατέβεις; Άλλωστε γιατί να εκτεθείς σοβαρός καθώς είσαι, δε σκέφτεσαι την οικογένειά σου μην γίνει ρεζίλι των σκυλιών;

Kαι κάτι άλλο: Με τι προσόντα βρε άτομο; Είσαι ινφλουένσερ; Είσαι τραγουδιστής; Είσαι ηθοποιός; Είσαι παίχτης του survivor; Είσαι δημοσιογράφος; Έχεις όμορφη γκόμενα; Είσαι ποδοσφαιριστής; Είσαι μάγειρας σαν την Γενοβέφα; Γνωρίζεις πως τηλεφωνούν στο 100; Είσαι αθλητής; Είσαι τράπερ; Είσαι you tuber; Είσαι θύμα κακοποίησης; Έχεις πάει φαντάρος; Συμμετέχεις σε just two us; Είσαι προοδευτικός; Είσαι Bussines Development Manager; Είσαι κλέφτης; Είσαι ψεύτης; 

Όχι τίποτα απ’ όλα αυτά. 

Ε τότε, που πας ρε καραμήτρο!!!

Με την ευκαιρία: Σε ποιο κόμμα συμμετέχεις;

Σ’ αυτό που έμπειροι πολιτικοί μελέτησαν τις τάσεις, τις ανάγκες και το κλίμα και κατέληξαν στη δημιουργία δημοκρατικού, ανεξάρτητου, κεντρώου, σοσιαλιστικού που θα θέσει νέες βάσεις και θεμέλια γερά. Το νέο κόμμα θα στεγάζει ψηφοφόρους δεξιούς και αριστερούς που με τη δική τους ψήφο και σωστές επιλογές, θα το αναδείξουν νικητή στις εκλογές. Τρέχα γύρευε δηλαδή. 

Γελ…  Ελλάς το μεγαλείο σου.

Καλή Ανάσταση.

 

Σημείωση: Στοιχεία από το βιβλίο «εκΠΟΙΗΣΗ» του συμπολεμιστού μου Κύπριου Ανδρέα Λαζανίτη. 

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

«Μετέωρα τέχνης 2024». Προβολή της ταινίας «ΝΑΠΟΛΕΩΝ»

Η ταινία ΝΑΠΟΛΕΩΝ είναι μια θεαματική, επική περιπέτεια για την πολυτάραχη άνοδο και πτώση…