2

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Υποδομών, απηύθυνε η Βουλευτής Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα, προκειμένου να ενημερωθεί για τον προβλεπόμενο σχεδιασμό αποκατάστασης της ακαδημαϊκής και διοικητικής λειτουργίας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Τρικάλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, η Βουλευτής, κατόπιν ενημερωτικού σημειώματος που της κοινοποιήθηκε από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας, καθηγητή κ. Παπαϊωάννου, προέβη στην κατάθεση ερώτησης προς τα αρμόδια Υπουργεία, ενημερώνοντας για την τρέχουσα κατάσταση της σχολής τους Υπουργούς και ζητώντας να λάβει γνώση των ενεργειών των αρμόδιων φορέων προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των ζημιών σε επίπεδο εξοπλισμού και υποδομών.

Όπως ανέφερε η κ. Παπακώστα, το ΤΕΦΑΑ αποτελεί την κορυφαία σχολή στον κλάδο της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού στη χώρα μας, με διεθνείς αξιολογήσεις αποτελώντας ένα από τα πλέον εξωστρεφή τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και της ευρύτερης επιστημονικής κοινότητας, το οποίο, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, δεν δύναται να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα τα θεωρητικά μαθήματα να διεξάγονται σε χώρους που παραχωρήθηκαν από τον Δήμο Τρικκαίων και το Τμήμα Διαιτολογίας.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει, προς το παρόν, πρόβλεψη για την κάλυψη των εργαστηριακών μαθημάτων, λόγω έλλειψης εξοπλισμένων χώρων, και προς αποφυγή πιθανής απώλειας του ακαδημαϊκού εξαμήνου «καθίσταται επιτακτική η άμεση ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημιακού ιδρύματος και να επέλθει η κανονικότητα στις ακαδημαϊκές, αθλητικές και διοικητικές δράσεις του».

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ρεκόρ συμμετοχών στις «Λαζαρίνες 2024» στα Τρίκαλα 

Πάνω από 500 οι συμμετοχές από μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είτε ομαδικά είτε ατομικά …