Pap Kat (1)

Λεπτομερή ενημέρωση από τη διοίκηση του ΤΕΦΑΑ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έλαβε χθες το πρωί, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας, όπου φιλοξενούνται προσωρινά τα μαθήματα του ΤΕΦΑΑ.

Την Βουλευτή υποδέχτηκαν ο Κοσμήτορας, κ. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος, κ. Διγγελίδης, ενώ παρούσα στη συνάντηση ήταν και η κα. Μπονώτη, καθηγήτρια στο Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η κ. Παπακώστα, σε συνέχεια της έκθεσης που της είχε κοινοποιηθεί, θέλησε να ενημερωθεί λεπτομερώς αναφορικά με τις ανάγκες σε τεχνικό εξοπλισμό, αλλά και να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη του έργου αποκατάστασης των κτηριακών εγκαταστάσεων που έχουν πληγεί. 

«Ο ηλεκτρομηχανολογικός και ερευνητικός εξοπλισμός έχει καταστραφεί ολοσχερώς», δήλωσε ο Πρόεδρος, με τις αποκαρδιωτικές εικόνες έξω από το κτήριο του ΤΕΦΑΑ, να επιβεβαιώνουν την πληροφορία. 

Η διαδικασία καθαρισμού και απομάκρυνσης της λάσπης, αλλά και των κατεστραμμένων μηχανημάτων, συγγραμμάτων και λοιπού εξοπλισμού, βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, χωρίς ωστόσο, να υπάρχει πρόβλεψη για επαναφορά των φοιτητών στις αίθουσες διδασκαλίας, καθώς δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα η ηλεκτροδότηση.

«Βασικός μας στόχος, είναι να διευκολύνουμε άμεσα τους φοιτητές και να εξασφαλίσουμε την κατά το δυνατόν ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων», δήλωσε η Βουλευτής, ζητώντας από την διοίκηση να θέσει τις προτεραιότητες για την αποκατάσταση των ζημιών, κυρίως σε επίπεδο εξοπλισμού των εργαστηρίων, τα οποία βρίσκονται ακόμα εκτός λειτουργίας. 

Σε πρώτη φάση,  αναμένεται να δρομολογηθεί η αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης, ώστε να ελεγχθεί η λειτουργία του δικτύου θέρμανσης, προκειμένου να αξιολογηθεί η δυνατότητα επαναπροώθησης των φοιτητών στις αίθουσες του ΤΕΦΑΑ, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία μετακίνησης στις πολυάριθμες δομές, που διατέθηκαν από το Δήμο και το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας για τη διεξαγωγή των μαθημάτων. 

Την ερχόμενη εβδομάδα, και σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησής της με τον Υπουργό Υποδομών, κ. Σταϊκούρα, η Βουλευτής αναμένεται να θέσει το ζήτημα υπ’όψιν του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες που απαιτούνται, και σε συνεργασία με την ΚΤ.ΥΠ. (Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.), για την αποκατάσταση των ζημιών. 

Pap Kat (2)

Pap Kat (3)

Pap Kat (4)

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…