Elpis (19)

Ναι μεν…»Λευκή» η επίσκεψη από την «Ελπίς» χθες και σήμερα στον Δ. Πύλης, αλλά με ελαφρύ «πασπάλι», φτιάχνοντας ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο, διευθετημένο σε μια «δεμένη» σύνθεση, που θυμίζει κάτι από την τεχνοτροπία της εποχής του Ρομαντισμού ή την αντίστοιχη κινεζική παράδοση του σαν σούι.

Πολύ ήρεμη η «Ελπίς» σε σχέση με τον πολύ θυμωμένο και ζημιάρη «Διομήδη», έκανε την εμφανισή της από την είσοδο της Πύλης ακόμα, με ένα πόντο χιόνι, ενώ σε όλο τον ορεινό όγκο το ύψος του χιονιού, δεν ξεπέρασε το φράγμα των 7 πόντων.

Έτσι το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του φαινομένου δεν ήταν το χιόνι, αλλά οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες χθες και σήμερα, οι οποίες μαζί με τον ισχυρό παγετό που προκαλούν, θα μας συντροφεύουν, έως & την ερχόμενη Τετάρτη, κάνοντας την παραμονή μας μέσα στο σπίτι υποχρεωτική, χωρίς δηλ. να αναλωνόμαστε σε άσκοπες μετακινήσεις.

Το θερμόμετρο σήμερα το πρωί στις 8:30 σε Ελάτη & Στουρναραίικα έδειχνε στους -5 c, ενώ στο Περτούλι την ίδια ώρα, έκανε τρελή βουτιά, αγγίζοντας τους -11c!!!

Από χθες η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιχειρεί με 34 συνολικά μηχανήματα, τα οποία υπό την καθοδήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Μιχαλάκη, επιχειρούν σε όλο το εύρος του ορεινού όγκου του Νομού, κυρίως με ρίψεις αλατιού, καθώς όπως είπαμε η παγωνιά είναι ισχυρή και πρέπει πάσει θυσία και όσο είναι δυνατόν, οι δρόμοι να μείνουν ασφαλείς.

Από την πλευρά του ο Δ. Πύλης με υπεύθυνο τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολ. Προστασίας κ. Χρ. Ζιάκας, επιχειρεί από χθες με δικά του μηχανήματα στο βαθμό και στο πεδίο που του αναλογεί, με ρίψεις αλατιού, αλλά & διανοίξεις δρόμων από κατολισθητικά φαινόμενα, όπως στην περίπτωση της Αθαμανίας, όπου κατάπτωση βράχων, απέκλεισε τη σύνδεση της Κοινότητας με το Γαρδίκι.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένεται δεύτερο καιρικό σύστημα, που θα είναι πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα (24/1/2022). Τα κύρια χαρακτηριστικά του, θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και  της ανατολικής Ελλάδας καθώς και στα νησιά του Αιγαίου.

Πάντως για το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι καλός και ύστερα από την ανακοίνωση του Δ. Πύλης, ότι το Χιονοδρομικό στο Περτούλι θα είναι ανοιχτό! θα ήταν μια πολύ καλή περίπτωση να αδράξετε την ευκαιρία και να εκδράμετε ως εκεί, απολαμβάνοντας τοπίο και χειμερινά σπορ!

Elpis (9)

Elpis (8)

Elpis (7)

Elpis (5)

Elpis (4)

Elpis (3)

Elpis (2)

Elpis (1)

Elpis (18)

Elpis (17)

Alatiera D Pylis

Elpis (16)

Elpis (15)

Elpis (14)

Elpis (11)

Elpis (10)

Elpis (29)

Elpis (28)

Elpis (27)

Elpis (26)

Elpis (25)

Elpis (24)

Elpis (23)

Elpis (22)

Elpis (20)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Απόλαυση η βαρκάδα στον Ληθαίο…

Για βαρκάδα στον Ληθαίο, ξανά, μετά τις πλημμύρες. Η e-trikala ΑΕ ανακατασκεύασε την προβλ…