Anastasi (1)

 

Με λαμπρότητα και βαθιά θρησκευτική κατάνυξη, τελέστηκε το Μ. Σάββατο 5/5 το βράδυ στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος  Πύλης η Ακολουθία της Αναστάσεως, από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πύλης π. Δημήτριο Κατσαρό .

Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας της Αναστάσεως  έγινε η έλευση του Αγίου Φωτός όπου στην είσοδο του Ναού το παρέλαβε ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Δημήτριος Κατσαρός.

Ακολούθησε το «δεύτε λάβετε Φώς» στην κεντρική του Ιερού  Ναού  στις 12:00 τα μεσάνυχτα από τον π. Δημήτριο Κατσαρό, που πρώτος το παρέλαβε ο πρώτος πολίτης του Δήμου Πύλης ο Δήμαρχος Κώστας Μαράβας και στην συνέχεια όλοι οι πιστοί.

Η τελετή της Ακολουθίας της  Αναστάσεως συνεχίστηκε έξω από τον Ναό όπου στην Κεντρική Πύλη βγήκε η Εικόνα της Αναστάσεως, ενώ στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας είχε συγκεντρωθεί πλήθος πιστών.

Αφού διαβάστηκε το Αναστάσιμο μήνυμα από τον Πατέρα Δημήτριο Κατσαρό του Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. κ. Χρυσοστόμου , ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» που έψαλλε ο Π. Δημήτριος Κατσαρός και οι Ιεροψάλτες με τον Ουρανό να φωτίζεται με κροτίδες και βεγγαλικά και οι καμπάνες του Ναού να χτυπούν χαρμόσυνα, με τους παρευρισκόμενους να ψέλνουν και αυτοί το «Χριστός Ανέστη».

Παρόντες, εκτός από τον Δήμαρχο Κώστα Μαράβα ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ, Αθανάσιος Κωστάκης, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ, Παναγιώτης Τσόλας, η κ, Βάσω Παλλαντζά, ο κ. Θεόδωρος Χήρας, ο Βαλάντης Τσιούτσιας  και ο Εκπρόσωπος του Α.Τ. Πύλης κ. Δημήτριος Γερούκος Αστυνόμος Β’.

Αλ. Τζ.

Anastasi (2)

Anastasi (3)

Anastasi (4)

Anastasi (5)

Anastasi (6)

Anastasi (8)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Κοντά στους συναδέλφους το Πάσχα, οι Αστυνομικοί των Τρικάλων…

Η Ένωσή μας, για μια ακόμη χρονιά, βρέθηκε δίπλα στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες π…