394597492_298497549744041_6389159139173591825_n

Στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του κ. Χρήστου Τρικάλη, Διευθυντή της Π.Ε Τρικάλων, του κ. Λάππα Μιχαήλ, Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης με την συμμετοχή της κ. Παπανδρέου Δήμητρας, Συμβούλου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, της κ. Κοτρώτσιου Ευανθίας, Συμβούλου Νηπιαγωγών, του κ. Κωτούλα Βασιλείου, Συμβούλου Εκπαίδευσης 2ης Θέσης, του κ. Νάστου Βασιλείου, Συμβούλου Εκπαίδευσης 1ης Θέσης , του κ. Ζορμπά Ιωάννη, Συμβούλου Εκπαίδευσης 3ης Θέσης, της κ. Καραγιάννη Γεωργίας, Συμβούλου Αγγλικής Γλώσσας, της κ. Ζιούτου Γεωργίας, Κοινωνικής Λειτουργού, της κ. Ποποντοπούλου Χριστίνας, Ψυχολόγου και του κ. Αδάμου Βασιλείου, Ειδικού Συμβούλου του Αντιδημάρχου σε θέματα Παιδείας και Αθλητισμού για να συζητήσουν τις ενέργειες αντιμετώπισης των ζητημάτων ψυχικής υγείας των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων, ύστερα από τις πρόσφατες καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες από το φαινόμενο Daniel.

Στοχεύοντας στην παιδική προσωπικότητα και στην ενδυνάμωση της ψυχικής της υγείας τόσο μέσω της εκπαίδευσης, όσο και μέσω των δομών της ψυχικής υγείας του Δήμου Τρικκαίων και συγκεκριμένα με την μονάδα «Συνειρμός», γίνονται προσπάθειες δημιουργίας δικτύου
αντιμετώπισης των ψυχικών διαταραχών που προκαλούν τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα.

Με διάθεση συνεργασίας και συνέργειας οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στις πληγείσες περιοχές, στις δράσεις που έχουν γίνει, έτσι ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες και να μπορούν οι σχολικές μονάδες να λειτουργήσουν με ασφάλεια, και σε όσες προγραμματίζονται να γίνουν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Κλείνοντας τονίστηκε πως θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία και παρακολούθηση των θεμάτων που προκύπτουν, αποσκοπώντας στην ελαχιστοποίηση των προβληματικών καταστάσεων.

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ρεκόρ συμμετοχών στις «Λαζαρίνες 2024» στα Τρίκαλα 

Πάνω από 500 οι συμμετοχές από μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είτε ομαδικά είτε ατομικά …