2ο-Γυμν-Trikalon-1024x768

«Αν διάλεξα να γράψω για τα παιδιά είναι γιατί θέλησα να αποτυπώσω όσα σημαντικά έζησε η γενιά μου, που φοβάμαι μην ξεχαστούν όταν θα έχουμε φύγει εμείς.»

Με αφετηρία τα παραπάνω λόγια της Άλκης Ζέη και αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννησή της (1923-2023), ομάδα μαθητών/τριών του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων αποφάσισε να κάνει έναν «περίπατο» στο έργο της, για να γνωρίσει καλύτερα τόσο την συγγραφέα όσο και τον άνθρωπο Άλκη Ζέη.

Διάβασαν βιβλία της, σχετικά άρθρα, περιηγήθηκαν στο διαδίκτυο και με εργαλεία την φαντασία, το μεράκι και την τεχνολογία, δημιούργησαν ψηφιακά έργα, ζωγράφισαν εξώφυλλα για τα βιβλία της και έγραψαν τις δικές τους ιστορίες. Το σημαντικό έργο της προσπάθειας των παιδιών του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων αναγνώρισε ο εκδοτικός οίκος “ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ”, ο οποίος φιλοξενεί την δράση των μαθητών στην επίσημη ιστοσελίδα για την συγγραφέα Άλκη Ζέη και διέθεσε δωρεάν εικοσιένα (21) συλλεκτικά βιβλία της.

Τα συλλεκτικά βιβλία δόθηκαν στην βιβλιοθήκη του σχολείου και τιμητικά στους μαθητές και στις μαθήτριες που συμμετείχαν στην δράση, καθώς και στις εκπαιδευτικούς κ. Ευαγγελία Τριάντου και κ. Αλεξάνδρα Δάντσικα που συμβούλεψαν και καθοδήγησαν την ομάδα.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Ευάγγελος Κίτος επιβράβευσε την ομάδα με τιμητικό έπαινο δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες του σχολείου μας. Εύχομαι να συνεχίσουν το ταξίδι στον μαγικό κόσμο της Λογοτεχνίας.»

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ο ανδριάντας  του  Στρατηγού  Στέφανου Σαράφη, θα διατηρηθεί σε δεσπόζουσα θέση στην κεντρική πλατεία Τρικάλων

Μπροστά στην εξέλιξη των εργασιών στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία των Τρ…