ees 1

Την εμπειρία από τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων, παρουσίασε σε εκδήλωση του περιφερειακού τμήματος Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την Ενδοοικογενειακή βία, η νομική σύμβουλος του Κέντρου κ. Ελευθερία Τζιουβάρα.

Η ίδια, παρουσίασε τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, τις δράσεις και το έργο του Κέντρου κατά τη διάρκεια της δεκαετούς λειτουργίας του. Επίσης, εξέθεσε αναλυτικά τη διεπιστημονική υποστήριξη που παρέχεται από τα εξειδικευμένα στελέχη της δομής σε κάθε γυναίκα θύμα έμφυλης βίας ή πολλαπλών διακρίσεων και επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο της στάσης τοπικής κοινωνίας απέναντι σε κάθε μορφή βίας.

Ακόμη, παρουσιάζοντας τις δράσεις Δικτύωσης του Συμβουλευτικού Κέντρου, τόνισε τη  σημασία της διατομεακής συνεργασίας όλων των τοπικών αρχών και κυρίως των υπηρεσιών πρώτης γραμμής στην υποδοχή γυναικών θυμάτων βίας, όπως η Εισαγγελία, η Αστυνομία και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, για την άμεση προστασία τους και την αποτελεσματική υποστήριξη τους. 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον ΕΕΣ και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων, με τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 στο Μουσείο Τσιτσάνη.

ees 6

Χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά απηύθυνε η αντιδήμαρχος Σοφία Αλεστά, ενώ παρέστη η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Έφη Λεβέντη, ο Διευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων κ. Δημ. Μήτραινας, μέλη του ΕΕΣ, στελέχη και αστυνομικοί των Τρικάλων και πολίτες.

Την εκδήλωση, προλόγισε ο πρόεδρος  του διοικητικού συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Τρικάλων  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Στέφανος Μπέης.

Τις θέσεις και απόψεις τους για το σημαντικό αυτό θέμα ανέπτυξαν επίσης οι κ.κ. Αγορή Παπακώστα, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Τρικάλων, Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων και – Παναγιώτης Ζαΐμης, Αστυνόμος Β΄, Διοικητής ΤΕΦΚΚ Τρικάλων, πιστοποιημένος εκπαιδευτής ΕΛ.ΑΣ σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Νικόλαος Αλεξίου, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ,μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων.

Η λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων υλοποιείται στα πλαίσια της Ενταγμένης Πράξης «Συνέχιση λειτουργίας Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στο Δήμο Τρικκαίων» με Κωδικό ΟΠΣ 6003288 στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Την Δευτέρα του Πάσχα, η «Γιορτή Αγάπης», από τον Σύλλογο Γυναικών Αγ. Βησσαρίωνα

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα ΄ΤΟ ΔΟΥΣΙΚΟ¨ σας προσκαλεί στη ¨ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ ¨ τη Δε…