20240421_192355

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ιστορική και για πρώτη φορά εμφάνιση του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» στον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στην Ακολουθία του Ε’ Κατανυκτικού Εσπερινού χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλοθέου.

Το Δεξί αναλόγιο κόσμησε το ιστορικό Σωματείο Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Πάρη Γκούνα Άρχοντα Υμνωδό της Μ.τ.Χ.Ε. και στο αριστερό αναλόγιο το Σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων με χοράρχη τον Καθηγητή και Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων κ. Παναγιώτη Καλαμπάκα.

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εκφράστηκε για το Σωματείο μας με τα θερμότερα λόγια και μας ευχαρίστησε για την σωστή εκτέλεση των ύμνων και δια του αποτελέσματος εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί έκλεισε ο κύκλος των κατανυκτικών εσπερινών με τα δύο αυτά ιστορικά Σωματεία.

Στη συνέχεια και κατά τη δεξίωση που παρατέθηκε στο Σωματείο από τους εγκάρδιους ιερείς του ναού και του εκκλησιαστικού συμβουλίου στην αίθουσα «Καταφυγή» ο πρόεδρος Αθανάσιος Γ. Δημητρίου μαζί με τον Αντιπρόεδρο Αθανάσιο Τζέλη και τον ταμία Ευθύμιο Σπύρου επέδωσαν στον Μητροπολίτη κ. Φιλόθεο τον θυρεό του Σωματείου μας που φέρει την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού καθώς και το μουσικό βιβλίο του αειμνήστου δασκάλου μας Κωνσταντίνου Ηλιάδη «Μεγάλη Δίτομος Βυζαντινή Θεία Λειτουργία».

Το ίδιο βιβλίο προσέφεραν και στον πρόεδρο του Σωματείου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης Άρχοντα Πάρη Γκούνα.

20240421_214910

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Η Gilead Sciences Ελλάδος στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζό…