mhtsotakhs_kallitexnes_0

93 Βουλευτές ψήφισαν υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος το έτος 2019

Συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16, προκειμένου να επιτραπεί η αδειοδότηση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, κατά τη χθεσινή συνάντηση  στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους των καλλιτεχνών για το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε τα εξής:

  • Όλοι σας αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν και συνταγματικοί περιορισμοί, ως προς τη δυνατότητα να παρέχεται ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και όσο δεν αλλάζει το άρθρο 16, αυτό δεν είναι κάτι το οποίο θα είναι εφικτό.
  • Θα χαρώ πάρα πολύ βέβαια, πρέπει να πω, όταν με το καλό προχωρήσει αυτή η μεταρρύθμιση -γιατί είναι στις προθέσεις μας στην επόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση να αλλάξουμε το άρθρο 16-, όσοι διαμαρτυρήθηκαν μετ’ επιτάσεως και ζήτησαν την αναγνώριση της δυνατότητας της ιδιωτικής εκπαίδευσης να παρέχει πτυχία τα οποία θα είναι ουσιαστικά πανεπιστημιακά, να μας στηρίξουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που θα κάνουμε τότε.

Ν. Κεραμέως: Ελπίζουμε το άρθρο 16 του Συντάγματος να αλλάξει στο άμεσο μέλλον

Την ελπίδα ότι στο άμεσο μέλλον το άρθρο 16 του Συντάγματος , το οποίο δεν επιτρέπει τη λειτουργία  ιδιωτικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας, διατύπωσε πρόσφατα και  η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Ειδικότερα η Ν. Κεραμέως, μιλώντας  για  την απόφαση του  Πανεπιστημίου  της Αμερικής Columbia να ιδρύσει, στο κέντρο της Αθήνας, Διεθνές Κέντρο  Εκπαίδευσης, αναφέρθηκε στη χορήγηση πτυχίων.

«Επειδή υπάρχει το άρθρο 16 το οποίο ελπίζουμε κάποια στιγμή να αλλάξει  στο άμεσο μέλλον , συνταγματικά, , δεν μπορεί να απονείμει τίτλους», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.

93 Βουλευτές ψήφισαν υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος

Συνολικά 93 Βουλευτές ψήφισαν ,  στις 14/02/2019 στη Βουλή υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16, παράγραφος 5  του Συντάγματος, για να επιτραπεί η αδειοδότηση ίδρυσης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Κατά ψήφισαν 168 Βουλευτές και 4 Παρών

Ειδικότερα :

Άρθρο 16 παράγραφος 2:
ΝΑΙ 92
ΟΧΙ 168
ΠΑΡΩΝ 4

Άρθρο 16 παράγραφος 5:
ΝΑΙ 93
ΟΧΙ 168
ΠΑΡΩΝ 4

Άρθρο 16 παράγραφος 6:
ΝΑΙ 94
ΟΧΙ 169
ΠΑΡΩΝ 2

Άρθρο 16 παράγραφος 7:
ΝΑΙ 91
ΟΧΙ 168
ΠΑΡΩΝ 5

Άρθρο 16 παράγραφος 8:
ΝΑΙ 93
ΟΧΙ 169
ΠΑΡΩΝ 2

Πηγή:esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Τον «Λάζαρο» τραγούδησε η εγγονή Σήλια, στον παππού Ηλία…

Όλη η πόλη πλημμύρισε νεαρά κοριτσάκια με τα στολισμένα καλαθάκια τους, που τηρώντας το έθ…