20231031_173909
《Όταν θα αντιληφθούμε την αληθινή φύση του ζώου και τη σχέση του μαζί μας, τότε θα ανοιχθεί ένα βασίλειο του πνεύματος πλατύτερο από το ανθρώπινο βασίλειο》, γράφει ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου Πιέρο Μαρτινέτι.
Γράφει η Νικολέτα Τζιωρτζιώτη
  Είναι σημαντικό και αναγκαίο να σεβόμαστε τη ζωή και τον εαυτό μας όπως επίσης να κατανοήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε πως οτι μας προσφέρει απλόχερα η φύση και όλος ο κόσμος γύρω μας δεν μας ανήκει.Οφείλουμε όλοι μας να σεβόμαστε και να προστατεύουμε κάθε μορφή ζωής.
 Η προστασία της φύσης και η προστασία των ζώων αποτελούν σημαντικό παράγοντα επιβίωσης και ευημερίας για την εξέλιξη του ανθρώπινου γένους.
 Η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα είναι ένδειξη πολιτισμού και προς τη φύση είναι  εξέλιξη της ανθρωπότητας.
 Οι ευεργετικές ιδιότητες της φύσης προς τον άνθρωπο είναι ωφέλιμες για την ψυχική του διάθεση,την σωματική του διάπλαση,την απόδοσή του στη δουλειά,την δημιουργία,την ηρεμία,την βελτίωση της μνήμης του ακόμη και τα αγαθά που του προσφέρει για την τροφή του.
  Η ενασχόληση με τα ζώα εχει θετικά αποτελέσματα και παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο στη ζωή μας  αφού μας βοήθησαν στον τομέα της τροφής δίνοντας (το γάλα τους,το κρέας τους…)της ενδυμασίας δίνοντας τα προιοντα τους(μαλλί,δέρμα,κοπριά…),στις ποικίλες εργασίες(όργωμα γης,μεταφορά εμπορευμάτων,αλώνισμα σιτηρών,πότισμα χωραφιών….)ακόμη και στην εξέλιξη του πολιτισμού.
Ο σεβασμός στη φύση και στα ζώα είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας.Ας σκεφτούμε την πηγή ύπαρξης του κόσμου και του σύμπαντος ώστε να οδηγηθούμε σε μια ζωή ταπεινότητας,καλοσύνης,σεβασμού και κοσμικής ενσυναίσθησης.
Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…