GYM Mouza (1)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Μαΐου 2023, στα πλαίσια της αυτό-αξιολόγησης σχολικής μονάδας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μουζακίου με τίτλο «Αποδοχή… το 1ο βήμα για την Συμπερίληψη».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν η κα. Ρούση Χριστίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο κ. Κωτούλας Βασίλειος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Σύμβουλος Δασκάλων Περιφέρειας Τρικάλων. 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Ζαχαρής Κωνσταντίνος, η Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Θεσσαλίας κα. Ρογγανάκη Λία, η εκπρόσωπος Συλλόγου Αυτισμού Δυτικής Θεσσαλίας κα. Μπουραζάνη Μαλαματένια καθώς και η Διευθύντρια της σχολικής μονάδας κα. Μανταλιά Παναγιώτα.

Μετά τους χαιρετισμούς, το λόγο πήραν οι καθηγητές του σχολείου με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), κ. Χρονόπουλος Σταύρος, Μαθηματικός και η κα Τοσιούδη Παρασκευή, Φιλόλογος, οι οποίοι εξήγησαν τα κίνητρα που οδήγησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια η κα. Ρούση αναφέρθηκε στην αξία και στα ηλικιακά στάδια της αποδοχής του ατόμου καθώς και σε «12 κλειδιά» που οδηγούν ένα σχολείο να γίνει συμπεριληπτικό. Τέλος ο κ. Κωτούλας αφού κατέδειξε μέσα από στατιστικές  την κατάσταση της ΕΑΕ στην Ελλάδα αναφέρθηκε στην καλλιέργεια της συμπεριληπτικής κουλτούρας καθώς και σε πολιτικές αλλά και πρακτικές που θα την προωθήσουν.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν καθηγητές της γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, μαθητές, γονείς – κηδεμόνες, και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Ελπίζουμε η εκδήλωση να δώσει κίνητρο για προβληματισμό και αλλαγή νοοτροπίας τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Μουζακίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

GYM Mouza (5)

GYM Mouza (7)

GYM Mouza (6)

GYM Mouza (5)

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ο ανδριάντας  του  Στρατηγού  Στέφανου Σαράφη, θα διατηρηθεί σε δεσπόζουσα θέση στην κεντρική πλατεία Τρικάλων

Μπροστά στην εξέλιξη των εργασιών στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία των Τρ…