1 (1)

Συνέχεια των διακρίσεων για την RobotExpertsAcademy, την Τρικαλινή Ακαδημία Ρομποτικής των επιτυχιών, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής FLL 2022, που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, από 02-03/04/2022.

Σε έναν εντυπωσιακό χώρο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν  οι 50 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας (όπως αυτές είχαν διακριθεί από τους Περιφερειακούς Διαγωνισμούς τις προηγούμενες εβδομάδες), διαγωνίστηκαν με τα ρομπότ τους στην αγωνιστική πίστα και παρουσίασαν τα καινοτόμα τους πρότζεκτ, με θέμα την επίλυση διαφόρων θεμάτων στο πεδίο της μεταφοράς πάσης φύσεως προϊόντων.

Η ομάδα των RobotExperts, έχοντας ήδη δημιουργήσει μια μακρά παράδοση στις επιτυχίες, κατόρθωσε να διακριθεί ξανά, δείχνοντας ξεκάθαρα το υψηλό επίπεδό της. Έπειτα από μια καταπληκτική εμφάνιση των παιδιών σε όλες τις κατηγορίες του Διαγωνισμού (RobotGame, InnovationProject, RobotDesign και CoreValues) η ομάδα εντυπωσίασε κριτές και συμμετέχοντες, κερδίζοντας τις παρακάτω διακρίσεις:

  • κατέκτησε την 7η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (Champions Award),
  • το project της ανακηρύχθηκε ως το 3ο καλύτερο Project Παγκόσμιας καινοτομίας στην Ελλάδα (Global Innovation Award) και
  • κέρδισε μια αναπληρωματική θέση για συμμετοχή και εκπροσώπηση της Ελλάδας στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ρομποτικής 2022.

Η ομάδα των RobotExperts ανακηρύχθηκε κορυφαία ομάδα της Θεσσαλίας, καθώς συγκέντρωσε τόσο τους περισσότερους πόντους στο RobotGame όσο και την υψηλότερη βαθμολογία στο Project Καινοτομίας, και φυσικά την υψηλότερη γενική κατάταξη.

H ιδέα και ο σχεδιασμός του πρότζεκτ (η υλοποίηση του οποίου έγινε με την αρωγή της εταιρείας ΟΛΥΜΠΟΣ) αφορούσε μια ολοκληρωμένη λύση ανέπαφης αποστολής και παράδοσης προϊόντων, με έξυπνες λύσεις σε επίπεδο χρήστη και εταιρείας, που όχι μόνο βελτιώνουν την εξυπηρέτηση των πελατών, αλλά μειώνουν σημαντικά και τις εκπομπές ρυπογόνων αερίων.

Μέσα από την συμμετοχή στον Διαγωνισμό τα μέλη της ομάδας (Καραΐσκος Παναγιώτης, Μπολομύτης Παναγιώτης, Χαχοπούλου Στέλλα, Δημητρίου Αλέξανδρος, Μακρής Λευτέρης,  Πλακιά Αναστασία, Τζίκα Αικατερίνη, Παντουβάκη Κωνσταντίνα, Ρίμπας Γιώργος και Χαχόπουλος Γιώργος) κέρδισαν πλούσιες εμπειρίες, ενώ οι κόποι όλης της χρονιάς ανταμείφθηκαν με το παραπάνω.

Επιπλέον, τα χαμόγελα και η χαρά των παιδιών ήταν το καλύτερο βραβείο για τους προπονητές τους, Επαμεινώνδα Αγγέλη και Κωνσταντίνο Δημητρίου, οι οποίοι με συνέπεια και επιμονή καθοδήγησαν την ομάδα όλη τη χρονιά.

rompotiki (3)

rompotiki (2)

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…