Syllogos Ekpedeytikwn PE Trikalwn

ΑΠΕΧΟΥΜΕ

από τις «εκλογές»της 7ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

 

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

παρά την ομόφωνη αντίθεση τόσο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας όσο και όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων, οι οποίες απέσυραν στο σύνολό τους τις υποψηφιότητες για όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΚΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΠΕ), το υπουργείο παιδείας προχωράει επιδεικτικά στη διεξαγωγή «εκλογών» για την ανάδειξη σ’ αυτά αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών.

Μπροστά στην απολυταρχική αυτή αντίληψη του υπουργείου για τα εκπαιδευτικά πράγματα, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων καλεί όλες και όλους τις/τους συναδέλφισσες/συναδέλφους να ακυρώσουν στην πράξη τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς του υπουργείου απέχοντας καθολικά από όλες τις σχετικές διαδικασίες και πιο συγκεκριμένα:

  • Να διαγράφουν αμέσως χωρίς να ανοίγουν οποιοδήποτε email προερχόμενο απότον αποστολέα ZeusElections που αποτελεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Το άνοιγμα των συνδέσμων(link) που υπάρχουν σταemails μπορεί να προσμετρήσει τον παραλήπτη ως ψηφοφόρο.
  • Εάν έχουν οριστεί ως μέλη εφορευτικών επιτροπών να παραιτηθούν άμεσα έχοντας την πλήρη νομική και συνδικαλιστική κάλυψη του συλλόγου.
  • Η ψηφοφορία δεν είναι υποχρεωτική! Δεν υπάρχει καμία συνέπεια για όποια/όποιον δεν ψηφίσει.
  • Στην περίπτωση που κάποια/κάποιος υποψήφια/υποψήφιοςανακηρυχθεί, συνεπεία έστω ελάχιστων ψήφων, αιρετός εκπρόσωπος υπηρεσιακού συμβουλίου(καθώς το υπουργείο δεν αναγνωρίζει την απόσυρση των υποψηφιοτήτων), να καταθέσει άμεσα την παραίτησή του.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

το ερχόμενο Σάββατο φτάνει στο τέλος της για τον εκπαιδευτικό κόσμο και το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα, μια περίοδος η οποία θα αποτελέσει για διαφορετικούς λόγους, τόσο θετικό όσο και αρνητικό ορόσημο για την ιστορία του εκπαιδευτικού συνδικαλισμού στη χώρα.

Αρνητικό εξαιτίας των απίστευτων παλινωδιών, των αλλαγών κατεύθυνσης κατά τη διαδρομή,των αιφνιδιασμών, της απουσίας διαλόγου, της έλλειψης επιχειρημάτων και των ευφάνταστων «καινοτομιών» (η με το στανιό υποψηφιότητα αποτελεί σίγουρα παγκόσμια πρωτοτυπία) που το υπουργείο Παιδείας επιστράτευσε και συνεχίζει απεγνωσμένα να στηρίζει, προκειμένου να επιτύχει τον στρατηγικό του στόχο του ευτελισμού,της αποδυνάμωσηςκαι εντέλειτης απαξίωσης  του συνδικαλιστικού κινήματος.

Θετικό γιατί μέσα από τον ορυμαγδό αυτό των αντισυνδικαλιστικών ενεργειών του υπουργείου, το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα βγήκε, πέρα από τη διαφορετική οπτική στην προσέγγιση επιμέρους θεμάτων, περισσότερο ενωμένο και αποφασισμένο να αντισταθεί, να επιμείνει και να διεκδικήσει διά των εκπροσώπων του την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή του στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος και των πολιτικών στην εκπαίδευση, που απαιτεί η κοινωνία και έχουν ανάγκη οι μαθητές μας.

Σε μια σημαντική για τον κλάδο στιγμή, όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ομόφωνα αποφάσισαν την απόσυρση του συνόλου των υποψηφιοτήτων τους για όλα ταυπηρεσιακά συμβούλια, αποδεικνύοντας πως ο εκπαιδευτικός κόσμος έχει και το κριτήριο και την ποιότητα να ξεπερνάει φαινομενικά διαχωριστικές γραμμές και να λειτουργεί με γνώμονα την εξασφάλιση των συνθηκών που προασπίζουν τα δικαιώματα του κλάδου και λειτουργούν ως ανάχωμα σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης των εκπαιδευτικών και του έργου τους.

Σ’ αυτές τις ιστορικές για τον κλάδο στιγμές, απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης στο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα που ξεκινάει από τον θεσμό του αιρετού, ο οποίος αποτελεί κατάκτηση του κλάδου και στοχεύει τις συλλογικές διαδικασίες και τη λειτουργία των σωματείων, στην αδιαλλαξία και στην άρνησή της για διάλογο, απαντάμε ενωτικά και αποφασιστικά προασπίζοντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές διαδικασίες.
Δε θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και στη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και έκφραση των διεκδικήσεων των εργαζομένων.Μετά λοιπόν από τη συλλογική ομοφωνία και αποφασιστικότητα,έρχεται η ώρα και της ατομικής υπευθυνότητας της καθεμίας και του καθενός.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Τρικάλων καλεί όλες και όλουςτις/τουςσυναδέλφισσες/συναδέλφους,ναδώσουνεκκωφαντικήαπάντηση στους σχεδιασμούςκαι τις μεθοδεύσεις του υπουργείου, μέσα από την καθολική αποχή τους από την-κενή περιεχομένου και κατ’ επίφαση εκλογική- διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου.

 

Αντιστεκόμαστε-Επιμένουμε-Διεκδικούμε

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΠΑΡΩΔΙΑ

DS

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ρεκόρ συμμετοχών στις «Λαζαρίνες 2024» στα Τρίκαλα 

Πάνω από 500 οι συμμετοχές από μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είτε ομαδικά είτε ατομικά …