rodos-athoa-fylaki

Θα λάβει 40.000 ευρώ ως αποζημίωση για τον καιρό που πέρασε άδικα στη φυλακή

Απίθανο περιστατικό φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Ροδιακή και αφορά σε μια 36χρονη γυναίκα στη Ρόδο που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της 69χρονης γιαγιάς της το Νοέμβριο του 2014 μέσα στο σπίτι της με συνεργό τον αδερφό της.

Η γυναίκα καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη ενώ είχε και κάθειρξη δέκα ετών για ληστεία.

Όπως ανέφερε στην αίτηση που υπέβαλε στο δικαστήριο δια του συνηγόρου της, Φώτη Ρωμαίου, την 4η Νοεμβρίου 2014 συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές και έκτοτε και μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2016 ήταν προσωρινά κρατούμενη στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θήβας

 Τον Νοέμβριο του 2018 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου και έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης, με αποτέλεσμα η γυναίκα να απαλλαχθεί από κάθε κατηγορία.

Η ποινή ισόβιας κάθειρξης του αδερφού της για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και ληστεία παρέμεινε ως είχε.

Αφότου δικαιώθηκε, η 36χρονη προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να αποζημιωθεί για αυτά τα τέσσερα χρόνια που έμεινε «άδικα» στη φυλακή, όπως είπε χαρακτηριστικά και στην απολογία της στο Εφετείο.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου της επιδίκασε αποζημίωση περίπου 29 ευρώ ανά ημέρα φυλάκισής της και συνολικά 42.340 ευρώ.

«Είμαι αθώα! Βρίσκομαι τέσσερα χρόνια στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξα ποτέ», είπε η ίδια λέγοντας πως η γιαγιά της, η 69χρονη Ουρανία Γερολύμου ήταν αυτή που την μεγάλωσε από την ηλικία των 6 μηνών, μέχρι και τα 12 χρόνια της.

«Με βοηθούσε οικονομικά, μου πλήρωνε τα έξοδα του σπιτιού, ήταν η μητέρα μου, η βάση μου, το σπίτι μου. Είμαι στα χέρια σας, σήμερα κρίνεται η ζωή μου, δεν έχω βάψει τα χέρια μου με αίμα. Αν ήξερα κάτι, θα σας το είχα πει», είπε ακόμα.

Σύμφωνα πάντα τα όσα είπε στην απολογία της, έφυγε από το σπίτι της γιαγιάς ένα καλοκαίρι, καθώς λογομάχησαν για τη μητέρα της και η 36χρονη της είπε πως δεν δέχεται να ακούει κάτι άσχημο για τη μάνα της .

Ακόμα, είπε ότι η γιαγιά της δεν ήθελε τον 33χρονο αδελφό της μέσα στο σπίτι τους.

Πηγή:topnews.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Κατανυκτική απόδοση των ύμνων της Μ. Εβδομάδας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

Τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας έψαλαν ιεροψάλτες στα Τρίκαλα το βράδυ της Παρασκευής 26…