pyrkagia (3)

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Λιβαδοχώρι, πάνω από τον συνοικισμό «Διαλειμενο» & στην θέση «Τσουγγρί» σε υψόμετρο 1300, χωρίς να κινδυνέψουν σε καμία περίπτωση οι κοντινές οικίες.

Αμέσως μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, η οποία οφείλετο σε κεραυνό, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσέτρεξαν στο σημείο, στο οποίο επιχειρούσαν συνολικά 8 οχήματα & 40 άνδρες από την ΠΥ Τρικάλων, το ΠΚ Πύλης, ένα πεζοπόρο τμήμα από Βόλο, καθώς κι ένα ελικόπτερο τύπου ERICSON.

Στο σημείο βρέθηκαν συντονίζοντας την όλη επιχείρηση. ο Δ/τής Περιφερειακών Υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Μπάλτζης, ο Δ/τής της ΠΥ Τρικάλων κ. Δημ. Γαλάνης, ο προ/νος του ΠΚ. Πύλης κ. Αναστ. Δαλαγεώργος, καθώς & ο Δ/τής πόλεων Τρικάλων κ. Δημ. Παπαγεωργίου.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε δασώδη περιοχή, κατέκαψε σε έκταση 2-4 περίπου στεμμάτων, δέντρα πεύκου & ξερόχορτα χαμηλής βλάστησης. Η φωτιά ενώ ξέσπασε την Τετάρτη από κεραυνό, όπως αναφέρθηκε, λόγω της βροχής που είχε πέσει στην περιοχή αργόκαιγε και έγινε αντιληπτή από κατοίκους χθες, οπότε ξεκίνησε & η επιχείρηση κατάσβεσης.

Να σημειώσουμε πως αν & η φωτιά έχει κατασβεσθεί, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή, σύμφωνα & με το πρωτόκολλο, σε τέτοιες περιπτώσεις.

 pyrkagia (1)

pyrkagia (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Πασχαλινό Μήνυμα του Θανάση Λιούτα

Αγαπητές φίλες και φίλοι, Από καρδιάς εύχομαι σε όλες και όλους, η φετινή Ανάσταση να γεμί…