25929

«Ο Κουρέτας δεσμεύτηκε για «κλειστό», στην Πύλη…», αυτήν ήταν η απάντηση του Δημάρχου Πύλης κ. Κ. Μαράβα, σε ερώτηση που υπέβαλε, κατά την διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης της «Λογοδοσίας», η δική του δημ. σύμβουλος κα Βάσω Παλλαντζά.

Πολύς ο θόρυβος, προπαντός όμως η ανησυχία, όχι μόνο στην πόλη της Πύλης, αλλά και σε όλο τον Δήμο, μετά και την εκκλογή της νέας Περιφερειακής Αρχής, που φήμες ήθελαν το νέο Περιφερειάρχη κ. Κουρέτα να δηλώνει…»Κλειστό στην Πύλη…τέλος!»

Ως γνωστόν σε περιοδεία του στα Τρίκαλα ο Άδωνης Γεωργιάδης, είχε εξαγγείλει ποσό 4.000.000€, για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στην Πύλη, τα οποία η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή, είχε δεσμεύσει γι’ αυτό το σκοπό, αλλά δεν πρόλαβε να υλοποιήσει, μετά το ατυχές γι’ αυτήν εκλογικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο νέος Περιφερειάρχης, δεσμεύτηκε ότι η Πύλη θα αποκτήσει «Κλειστό», όχι του επιπέδου των 4.000.000€, αλλά κάτι πιο απλό.

«Αν και προφορική η δέσμευσή του, και ενώπιον πολλών, κατά την γνώμη μου είναι ξεκαθαρισμένο ότι το «Κλειστό», θα κατασκευαστεί τελικά στην Πύλη», δήλωσε ο Δήμαρχος, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του και για την κατασκευή κολυμβητηρίου, το οποίο αν και εφόσον μπει σε τροχιά πραγματοποίησης, αυτό θα γίνει στο Παλαιομονάστηρο, όπου υπάρχει άπλετος χώρος.

Αναφορικά τώρα με την μεταφορά του Αμαξοστασίου αυτό, όπως δείχνουν τα πράγματα θα μεταφερθεί τελικά στον οικοπεδικό δημοτικό χώρο της ΔΕ Γόμφων στα όρια με το Παλαιομονάστηρο, όπου πριν λειτουργούσε το εργοτάξιο της εταιρείας Κόκκινος», αντί αυτή της Λυγαριάς, αφού ο νέος βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Πύλης.

Μία έκταση 27 στρεμμάτων, η οποία με ενέργειες της Δημ. Αρχής αποχαρακτηρίστηκε από δασική, ανοίγοντας τον δρόμο για περαιτέρω αξιοποίηση, με τις Υπηρεσίες του Δήμου να εργάζονται πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση, και μέχρι τέλη του ’24, αρκετός εξοπλισμός, θα μεταφερθεί στο νέο του «σπίτι».

Και εκ των πραγμάτων, με την αποχώρηση και μετεγκατάσταση του Αμαξοστασίου στο νέου χώρο, θα ανοίξει και ο δρόμος για την περίφημη «Σκεπαστή Αγορά» της Πύλης, για την οποία η δημ. Αρχή καλείται, εκτός από προεκλογική δέσμευση και διακαεί πόθο κατοίκων και παραγωγών, να κάνει πραγματικότητα.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ανάρτηση αποτελεσμάτων εξετάσεων ΠΕΓΠ 14ης Απριλίου 2024, για την ελληνική ιθαγένεια

Η Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία βαθμολόγησης των …