Arxiki copy

Sakis Του Σάκη Γιώτα.

Πραγματοποιήθηκες χθες το απόγευμα στις 6:30μμ & στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πύλης η προγραμματισμένη σύσκεψη ανάμεσα στους βουλευτές & την Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων με τον Δήμο Πύλης, με θέμα την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου.

Μαράβας: «Όραμά μας η ανάπτυξη του Δήμου Πύλης, η αξιοποίηση & ανάπτυξη όλων των τοπικών & παραγωγικών  πόρων».

Η χθεσινή σύσκεψη άνοιξε με τον δήμαρχο κ. Κώστα Μαράβα, να καλωσορίζει όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, λέγοντας μεταξύ άλλων πως η συνάντηση αυτή, αποτελεί άμεση επικοινωνία με τους κυβερνητικούς βουλευτές & τις Υπηρεσίες του Δήμου, αλλά & τους δημότες, ελπίζοντας μέσα απ’ αυτή να βγει κάτι «χειροπιαστό». Είναι αναγκαίο να κατασταλεί η ανεργία, ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας, αξιοποιώντας  όλα τα  εργαλεία χρηματοδότησης, όπως το ΕΣΠΑ, το ΠΑΑ & οι πρόσφατα ψηφισμένοι νόμοι για την ανάπτυξη.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην παράλογη αμφίδρομη κατάσταση. Δηλαδή… Ενώ έχουν δοθεί αρμοδιότητες στους Δήμους, δεν δόθηκαν οικονομικοί πόροι, με αποτέλεσμα οι Δήμοι να λειτουργούν «μετ’εμποδίων». «Εργαλεία» όπως το «ΕΠΤΑ» & ο «ΘΗΣΕΑΣ» δεν υπάρχουν πια, για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών.

Στη συνέχεια από την  κα Μπέκου(υπάλληλος του υπάλληλος του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου) & τον κ. Αποστολόπουλο(Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας) παρουσιάστηκαν εν τάχει, τα έργα που περιλαμβάνονται στο 5ετές επιχειρησιακό πρόγραμμα  του Δήμου, μεταξύ των οποίων 9 υποβληθέντα προς έγκριση & άλλες 44 Προτάσεις/Ενέργειες-Ωρίμανση Έργων, ζητώντας ο Δήμαρχος την άμεση συμπαράσταση των τρικαλινών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η επίτευξη των οποίων θα συνδεθεί & με την θητεία τους, ως κυβερνητικοί βουλευτές.

Η σύσκεψη συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις αρχικά των βουλευτών & στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατόπιν ακολούθησαν οι τοποθετήσεις –προτάσεις  & των υπόλοιπων καλεσμένων.

Κατά την ομιλία του κ. Χρ. Σιμορέλη, συνέβη κι ένα ευτράπελο, τυχαίο; γεγονός! Την ώρα λοιπόν της ομιλίας του κι ενώ πρόφερε την λέξη «Ανάπτυξη», γινόταν διακοπή ρεύματος. Αυτό για τρεις φορές, κάτι που από το κοινό των πολιτών που παρακολουθούσε τη σύσκεψη, θεωρήθηκε ως κακός οιωνός, δημιουργώντας ποικίλα σχόλια.

Σιμορέλης: «Το όραμά μας είναι: Συμβολή στην αναγέννηση της Οικονομίας με αναβάθμιση του παραγωγικού & κοινωνικού ιστού της χώρας & διατήρηση βιώσιμων θέσεων εργασίας».

Δριτσέλη: «Η αλήθεια είναι πως εμείς θέλουμε έναν κοινωνικό & δίκαιο τρόπο ανάπτυξης. Η προσοχή όλων μας είναι χρήσιμο να στραφεί στη δημιουργία ενός στρατηγικού, αλλά μακρόπνοου χαρακτήρα στρατηγικού σχεδίου. Ο από κοινού σχεδιασμός, μπορεί να συμβάλει στην αναβάθμιση της περιοχής».

Βασ. Γιαγιάκος(Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων): «Για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος πρέπει να αρχίσει να παράγει».

Παν. Γούλας(Πρόεδρος ΤΕΙ Θεσσαλίας): «Αρωματικά/Ιατρικά φυτά, Δασοπονία, Πεστροφοκαλλιέργεια μερικά από τα δυνατά ατού. Πρόβλημα η διαχείρηση του νερού. Γραφειοκρατικό γρανάζι η άδεια χορήγησης της χρήσης του στους Δήμους. Η χορήγηση τέτοιου είδους αρμοδιοτήτων στους Δήμους για οικονομική αυτοτέλεια, το μεγάλο «Στοίχημα» για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παν. Πάτρας(Πρόεδρος ΚΕΝΑΚΑΠ): «Πρωμετωπίδα στην ανάπτυξη ο τουρισμός».

Γ. Χονδρός(Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ): «Οι πολιτικές της τελευταίας δεκαετίας απαξίωσαν την ορεινή κτηνοτροφία & τον ίδιο τον κτηνοτρόφο, που θεωρείται σήμερα ως άνθρωπος Β’, Γ΄, Δ’ κατηγορίας.

 

Arxiki copy DSCN6326 copy DSCN6340 copy DSCN6341 copy

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Επίδομα ανεργίας: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να το λάβουν οι δικαιούχοι

Για να πάρει ένας ασφαλισμένος επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ χρειάζεται να έχει απολυθεί απ…