Sx Filyra 2

Την χαλαβαδοποιία «Μπουλογιώργου» στα Τρίκαλα, επισκέφθηκαν οι μαθητές του Δημ. Σχολείου Φιλύρας, συνοδευόμενοι από την δασκάλα τους κα Κατερίνα Αρβύθη, όπου περιηγήθηκαν στους χώρους του εργαστηρίου της επιχείρησης & γνώρισαν από κοντά το πώς παρασκευάζεται το γνωστό & θεσπέσιο αυτό γλύκισμα, από την αρχή έως το τελικό του στάδιο, ενώ ο υπεύθυνος του εργαστηρίου απάντησε σε όλες τις απορίες που του εξέφρασαν οι μαθητές.

Κατόπιν επισκέφθηκαν το πάρκο «Ματσόπουλου», όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία μοναδική θεατρική παράσταση με τίτλο: «Το δέντρο που έδινε».

Παράσταση με πολλαπλά μηνύματα, που πραγματεύεται τη φιλία…Πώς ένας πραγματικός φίλος από την παιδική ηλικία δίνει αγάπη και φιλία. Δεν την εισπράττει όμως κατά τη διάρκεια της ζωής του από τον άλλο. Καταλήγει όμως να καταλάβει ο άλλος στα γεράματά του την αγάπη του φίλου του, ο οποίος δε σταμάτησε ποτέ να δίνει τη φιλία και την αγάπη του.

Πάντα αυτός που δε δίνει στον άλλο τίποτα, καταφεύγει στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής του να ζητάει βοήθεια και να παίρνει από το φίλο που συνεχώς του δίνει. Ο φίλος χαίρεται πάντα όταν έρχεται σε εκείνον και δίνει ό,τι του ζητάει.Θέλει να τον βλέπει ευτυχισμένο.Έτσι αλληλοσυμπληρώνεται η σχέση τους, η φιλία τους.

Με το πέρας της παράστασης οι μικροί μαθητές, με γεμάτα τα «μπαγκάζια» τους γλυκές αναμνήσεις αλλά & δέκτες υπέρτατων αξιών στη ζωή μας όπως η «Φιλία», πήραν το δρόμο της επιστροφής για το Σχολείο τους.

Sx filyra 1

Sx Filyra 3

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ρεκόρ συμμετοχών στις «Λαζαρίνες 2024» στα Τρίκαλα 

Πάνω από 500 οι συμμετοχές από μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είτε ομαδικά είτε ατομικά …