kerameos_7_2

Υπάρχει το ενδεχόμενο να μετακυλιστεί η ημερομηνία έναρξης των Εξετάσεων

Τρεις είναι οι ενδεχόμενες αποφάσεις που θα λάβει το υπουργείο Παιδείας, για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών,εάν τα σχολεία ανοίξουν μετά τις γιορτές του Πάσχα, την Δευτέρα 27 Απριλίου, ανακοίνωσε η υπουργός Νίκη Κεραμέως , μιλώντας σήμερα στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ.

Εκ των πραγμάτων οι λύσεις που έχουμε για το άνοιγμα των σχολείων για μετά τις γιορτές του Πάσχα, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, θα είναι:

Α. Το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους.

Β. Το ενδεχόμενο μείωση της διδακτέας ύλης, και ,

Γ. Όσον αφορά τις Πανελλαδικές    υπάρχει το ενδεχόμενο να μετακυλιστεί  η ημερομηνία έναρξης των   Εξετάσεων. Σταθερή μας επιδίωξη θα είναι να μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι η  τρέχουσα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά δεν θα χαθεί και ότι η Κυβέρνηση  Θα κάνει  ότι χρειαστεί γι αυτό.

Η Νίκη Κεραμέως υπενθύμισε ότι με το άνοιγμα τον σχολείων στις 27 Απριλίου, οι μαθητές θα έχουν χάσει μαθήματα τεσσεράμισι εβδομάδων και της Αχαΐας, Ζακύνθου και Ηλείας πεντέμισι εβδομάδες.

Η λήξη μαθημάτων και οι ημερομηνίες εξετάσεων το περσινό σχ. έτος

Πέρσι τα μαθήματα έληξαν:

α. Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

β. Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

Το περσινό πρόγραμμα των  Πανελλαδικών

 Πέρσι οι  Πανελλαδικές Εξετάσεις άρχισαν   για τους υποψηφίους των ΓΕΛ στις 7 Ιουνίου και των ΕΠΑΛ 6 Ιουνίου.

Δείτε εδώ το περσινό πρόγραμμα

Οι προαγωγικές εξετάσεις

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α ́ και Β ́ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ ́ τάξης Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ ́ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. της πρώτης εξεταστικής περιόδου, συμπεριλαμβανομένων και των εξετάσεων των μαθητών/τριών που απουσίαζαν δικαιολογημένα, διεξήχθηαν από την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων.

Οι εξετάσεις της ειδικής εξεταστικής περιόδου διενεργήθηκαν κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Στο Γυμνάσιο

Οι γραπτές ανακεφαλαιωτικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις πέρσι διεξήχθησαν  από την Πέμπτη 30 Μαΐου  έως την Πέμπτη 6 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους προόδου του δευτέρου τετραμήνου, αυτοί   επιδίδονταν  στους κηδεμόνες των μαθητών κατά το διάστημα από 29 Μαΐου έως 11 Ιουνίου 2019, σε ημερομηνία που έκρινε κάθε σχολική μονάδα.

Στα Δημοτικά

Σύμφωνα  με το Προεδρικό Διάταγμα για την “Οργάνωση και λειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολειών” η  διδασκαλία των μαθημάτων    λήγει στις 15 Ιουνίου  .

Την ημέρα λήξης των μαθημάτων χορηγούνται στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλου Σπουδών.

Πηγή: esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Volos Street Food Festival… Έρχεται το Βόλος Truck Festival

Ετοιμαστείτε για την απόλυτη γευστική εμπειρία στον Βόλο, 16 έως 19 Μαΐου στην Πλατεία Ρήγ…