elme Karditsas

«ΨΗΦΙΣΜΑ  ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ»

H ΕΛΜΕ Καρδίτσας καταδικάζει απερίφραστα την παράνομη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. Ο σύγχρονος Αττίλας επιβεβαιώνει τον διαχρονικά αποσταθεροποιητικό ρόλο της γείτονος χώρας στην περιοχή. Αυτή τη φορά με πρόσχημα το δυνητικόκουρδικόκ’ινδυνο και με τις ευλογίες όλων των υπερδυνάμεων του πλανήτη ( Η.Π.Α. , Ρωσία, Ε.Ε. ),  ο Σουλτάνος Ερντογάν εισέβαλε απροκάλυπτα στο έδαφος ενός πολύπαθου , πλην όμως ανεξάρτητου κράτους (της Συρίας).

Για μια ακόμη φορά ο κατασταστικός  χάρτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η έννομη τάξη, οι Διεθνείς Συνθήκες, καταστρατηγούνται και θυσιάζονται στον βωμό εξυπηρέτησης συμφερόντων – κυρίως των ισχυρών του πλανήτη– στην ευρύτερη γεωπολιτική σκακιέρα της Μέσης Ανατολής.

Ωστόσο τα όποια γεωπολιτικά παιχνίδια των ισχυρών, σε καμιά περίπτωση δεν νομιμοποιούν τα εγκλήματα που διαπράττονται  σε βάρος των λαών. Η αυτοαναγόρευση κάποιων σε «σερίφη» και «τοποτηρητή»  των λαών, προσβάλει κατάφωρα τη νοημοσύνη του πολιτισμένου κόσμου.Η ανοχή σε τέτοιου είδους βαρβαρότητες που οδηγούν σε θάνατο και εκτοπισμό χιλιάδες αθώους πολίτες και επιτρέπουν το πλιάτσικο των υπερδυνάμεων με λάφυρα τα «κομμάτια» των λαών είναι καταδικαστέα.

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας στοιχίζεται σε κάθε προσπάθεια καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας, υπενθυμίζοντας προς πάσα κατεύθυνση  ότι η «Ύβρις» διαχρονικά επιφέρει την «Νέμεσιν».

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Σε δύο ποδηλατικά διήμερα δρόμου και ορεινής ποδηλασίας, συμμετείχε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων. Στα μετάλλια Ντάκου & Σιδέρης

Δύο μετάλλια για Ντάκου Ευα στην Μάνδρα και  ένα για Σιδέρη Παναγιώτη στην Άμφισσα.  Το πε…