5ea1ccfa825e637a7530aa82

(φωτό: elmundo.es)

Η Ελίζα Ιντάλγκο Γκονσάλες νίκησε τον κορονοϊό, με τον εγγονό της, διευθυντή ΜΕΘ να πλέκει το εγκώμιο στη «σούπερ-γιαγιά» του, η οποία δεν χρειάστηκε καν ειδική θεραπεία από τους γιατρούς.

Η ιστορία της Ελίζα Ιντάλγκο αποτελεί μία από τις πιο «φωτεινές», σε μία περίοδο όπου όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με αγωνία την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Γεννημένη τον Μάιο του 1915, η κ. Ιντάλγκο βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, έχοντας υποβληθεί στο σχετικό τεστ που πραγματοποιήθηκε σε κατοίκους του χωριού Βινιάλες της Ισπανίας, στις 31 Μαρτίου.

Για εκείνη, αλλά και ορισμένους άλλους κατοίκους, το ιατρικό κέντρο της περιοχής φρόντισε ώστε να απομονωθούν στα σπίτια τους, αλλά παράλληλα να παρακολουθούνται από το ιατρικό προσωπικό, που φρόντιζε επίσης και για την εξασφάλιση της τροφοδοσίας τους.

Όπως ανέφερε στην El Mundo ο εγγονός της κυρίας Ιντάλγκο, Μπραούλιο Αλβάρεζ, ο οποίος διευθύνει τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο του Μπιέρζο, η ίδια έλαβε τη βασική φροντίδα, δίχως να παραπονεθεί για έντονα συμπτώματα, πέραν του -ελεγχόμενου- πυρετού και του βήχα.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ήταν… ενοχλημένη για το γεγονός πως δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει τον συνηθισμένο της περίπατο. Σύμφωνα με τον Μπραούλιο Αλβάρεζ, η γιαγιά του είναι ένας άνθρωπος του μόχθου, έχοντας μεγαλώσει σε μία αγροτική οικογένεια του Ροντανίγο στη Λεόν. Έμαθε γράμματα δουλεύοντας παράλληλα στα χωράφια και παντρεύτηκε κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου.

Η κ. Ιντάλγκο έμαθε να ζει αυτονόμα, με αυτάρκεια, χαρακτηριστικά που διατήρησε και στον έγγαμο βίο της. «Ο παππούς και η γιαγιά μου έβγαζαν ορισμένα χρήματα πουλώντας κρασί, γάλα και αυγά, αλλά πάνω απ’ όλα είχαν μάθει να ζουν λιτά». Η ηλικιωμένη συντηρείται από μία μικρή αγροτική σύνταξη, ωστόσο συνεχίζει να φροντίζει τον κήπο της και τα κοτόπουλά της.

«Είναι πολύ δυνατός χαρακτήρας και συνάμα ήρεμος άνθρωπος, πάντα καλών προθέσεων. Πάντα έβλεπε το ποτήρι μισογεμάτο. Κάτι που λέει πολλά για εκείνη και τον χαρακτήρα της», όπως σημειώνει ο εγγονός της, ο οποίος τονίζει ότι περιμένει να δει πως θα εορταστούν τα 105 χρόνια της… σούπερ γιαγιάς του.

Πηγή: documentonews.gr από elmundo.es

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…