Afissa

Μία σημαντική Ημερίδα για την «πρόληψη του καπνίσματος» διοργανώνει το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων,  σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο «George D. Behrakis», την Β/θμια Εκπ/ση Τρικάλων & τον Δ. Τρικκαίων,  την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 στις 10:00πμ στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου Τρικάλων.

programma

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗ

Το πρόγραμμα HEARTII συνεργάζεται με το Κέντρο Έρευνας Καπνίσματος και Καρκίνου του Πνεύμονα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Το κέντρο αυτό αποτελεί το κύριο ερευνητικό όργανο του προγράμματος HEART II στην Ελλάδα, που με τη δραστηριότητα του συνέδεσε το Πανεπιστήμιο Harvard με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Υγείας, το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Σκοπός της λειτουργίας του Κέντρου είναι η μελέτη της επίδρασης του ενεργητικού και του παθητικού καπνίσματος στο αναπνευστικό σύστημα. Διερευνώνται τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς και η επίδραση του καπνίσματος στην παθοφυσιολογία του ανθρώπινου οργανισμού.

Επίσης, μελετάται ο καρκίνος του πνεύμονος, κυρίως από παθοφυσιολογικής πλευράς και δίνεται ιδιαίτερη  έμφαση στη διερεύνηση της σχέσης μεταξύ καπνίσματος και εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονος. Τέλος, το Κέντρο Έρευνας Καπνίσματος και Καρκίνου του Πνεύμονα προσφέρει δωρεάν τον λειτουργικό έλεγχο της αναπνοής, σε όποιον ενδιαφέρεται για αυτό.

Το πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος στην μαθητική κοινότητα HEART II χρηματοδοτείται από τον κ. Γιώργο Μπεχράκη επιφανή  Έλληνα της Αμερικής και συγκεκριμένα από το Behrakis Foundation της Βοστώνης. Μέσω του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) διεξάγει τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την μείωση του καπνίσματος  στη χώρα μας με ιδιαίτερη έμφαση στη σχολική ηλικία.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο κ. Παναγιώτης Κ. Μπεχράκης, MD, PhD (McGill), FCCP, Ερευνητής ΙΙΒΕΑΑ, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Harvard University και Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος του Υπουργείου Υγείας.

Οι κύριες δραστηριότητες του προγράμματος HEART II σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και το Κέντρο Έρευνας Καπνίσματος και Καρκίνου του Πνεύμονα είναι:

Α. Συνέδρια

Έχουν γίνει πέντε ετήσια συνέδρια με τίτλο «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ», όπου παρουσιάστηκαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες πρόληψης του καπνίσματος

Β. Σεμινάρια

Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς

Γ. Προληπτικές παρεμβάσεις για το κάπνισμα σε σχολεία

Οι μαθητές των  Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για την πρόληψη του καπνίσματος.

Το Smoke Free Greece είναι μία σειρά συντονισμένων δράσεων που διοργανώνονται από το Ερευνητικό Εργαστήριο “George D. Behrakis” της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και το “Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας” του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με στόχο τη μείωση του καπνίσματος στη χώρα μας.

Κύριος συντονιστής του Smoke Free Greece είναι ο Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, επίσημος εκπρόσωπος (focal point) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το κάπνισμα στην Ελλάδα και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του European Network for Smoking and Tobacco Prevention (ENSP).

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…