IMG_4434

Επί τάπητος τέθηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, κατά την χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύλης, όσον αφορά στην καθυστερημένη για φέτος έναρξη λειτουργίας του, με αφορμή & την ερώτηση που τέθηκε προς το Προεδρείο εκ μέρους του δημ. συμβούλου κ. Ιωάν. Κουτσονάσιου.

Η απάντηση συνολικά για το θέμα ήρθε από τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Κώστα Μαράβα, ο οποίος χαρακτήρισε το Χιονοδρομικό Κέντρο ως το «Στολίδι του Νομού», το οποίο για κανέναν λόγο δεν θα πρέπει να καταστεί πεδίο μικροπολιτικών αντιπολιτευτικών αντιπαραθέσεων, που μπορούν να αποτελέσουν μπούμεραγκ για όλους.

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος επί της ουσίας στο θέμα, ανέφερε, όπως & σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. πως το Χιονοδρομικό αποτέλεσε ανοιχτή πληγή για την δημ. Αρχή, η οποία ιεραρχώντας τα προκύπτοντα ζητήματα, έπρεπε να δώσει ριζικές λύσεις, με κύριο άξονα τη νομιμότητα.

Αρχικά έγινε η αποπληρωμή του χρέους, ύψους περίπου 900.000€ προς την Συνεταιριστική, ενώ ευθύς αμέσως, από τα μέσα Καλοκαιριού ακόμη, εκκινήθηκαν  όλες οι διαδικασίες για τη νόμιμη άδεια λειτουργίας του Χιονοδρομικού, καθ’ότι από το 2000 έως & πέρσι λειτουργούσε με προέγκριση άδειας λειτουργίας, από 1/12 έως & 30/3 του εκάστοτε έτους.

Έως αυτή τη στιγμή έχουν γίνει σημαντικά βήματα… & με τη νομιμοποίηση όλων των κτιρίων που υφίσταντο στο Χιονοδρομικό, που εκτός του Σαλέ, κανένα πριν δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια & με την εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών όρων που απαιτούνται, για μια νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Παράγοντες πρωτεύουσας σημασίας, για την έκδοση της απαιτούμενης άδειας λειτουργίας & στοιχεία τα οποία η δημ. Αρχή έχει στα χέρια της, τα οποία & θα καταθέσει στο αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού, σε προκαθορισμένο ραντεβού του Δημάρχου, με την Γεν. Γραμματέα αυτού, αύριο(Τετάρτη) στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο επίσης, την Πέμπτη αναμένεται & ειδικό συνεργείο για τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο συρματόσχοινο του λιφτ & έχοντας την πολυπόθητη άδεια στα χέρια της η δημ. Αρχή & αφού πάνε όλα καλά με την έκδοση της άδειας, σύντομα θα ξεκινήσει & η λειτουργία Χιονοδρομικού, όπως επιβάλλουν οι κανόνες νομιμότητας.

Επίσης να σημειώσουμε, πως εκτός των παραπάνω ενεργειών & σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μονομετοχικής ΕΠΕ, στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκει το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, κ. Στέφανο Καλαμαρά, σε αναφορά του σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύλης την 2/8/2018, αυτός είπε ότι η Μονομετοχική προέβη ακόμη στην αγορά πλακέτας, του εγκέφαλου λειτουργίας δηλ. του λιφτ, αξίας 27.000€, ενώ πριν αυτή ενοικιάζετο στην τιμή των 7.000 με 8.0000€ κάθε χρόνο & πλέον αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Εταιρείας με φανερό το όφελος, ενώ παράλληλα έγινε & συντήρηση στο μοτέρ, για την καλύτερη λειτουργία του λιφτ, αλλά & για την απαιτούμενη ασφάλεια των χρηστών αυτού.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα θέματα ημερήσιας διάταξης(δείτε ΕΔΩ), αναβολή πήραν τρία εξ αυτών(12, 24, 30), κατά πλειοψηφία πέρασαν τα δεκαπέντε(1,2,6,7,8,9,10,11, & 13-19), ενώ τα υπόλοιπα είκοσι κατά πλειοψηφία.

IMG_4432

IMG_4433

IMG_4435

IMG_4436

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Επίδομα ανεργίας: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να το λάβουν οι δικαιούχοι

Για να πάρει ένας ασφαλισμένος επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ χρειάζεται να έχει απολυθεί απ…