Βρέφος  copy

Η Ευρώπη συνεχίζει να δείχνει το σκληρό της πρόσωπο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ. Έχοντας εγκαταλείψει τις εστίες και τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τις κακουχίες, τον πόλεμο και τις διώξεις, βρέθηκαν μπροστά στους φράχτες που ύψωσαν -με την ανοχή των Βρυξελλών- οι χώρες που βρίσκονται στον λεγόμενο «βαλκανικό δρόμο».

Τις τελευταίες ώρες τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν την είδηση της γέννησης ενός μικρού παιδιού στον καταυλισμό που έχει στηθεί στην Ειδομένη. Το πρώτο του μπάνιο έγινε μ’ ένα μπουκάλι κρύο νερό. Το μωράκι γεννήθηκε την Κυριακή 6 Μαρτίου και ενώ ολόκληρη η περιοχή είχε μετατραπεί σε… βούρκο λόγω της καταρρακτώδους βροχής. Μέσα στις λάσπες, ο φωτογραφικός φακός των διεθνών πρακτορείων που στέλνει την εικόνα σε όλη την υφήλιο, «συλλαμβάνει» το θαύμα της ζωής: Ένα νεογέννητο, ένα βρέφος μόλις λίγων ημερών, μπορεί και ωρών, μέσα στις λάσπες… Η μητέρα σε σκηνή, από εκείνες που έδερνε η βροχή μερόνυχτα… Μια ηλικιωμένη γυναίκα το κρατά σφιχτά και το ξεπλένει, ενώ ένας άντρας μ’ ένα μπουκάλι ρίχνει νερό, έξω στο κρύο, Μάρτη μήνα, στην Βόρεια Ελλάδα… Μια από τις δεκάδες εικόνες που μας αφήνουν άφωνους…

Ζώντας μέσα στη λάσπη και ευρισκόμενοι αντιμέτωποι με τον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης, οι εξαθλιωμένοι της Ειδομένης συνεχίζουν να ελπίζουν ότι ο Γολγοθάς τους θα φθάσει κάποια στιγμή στο τέλος του και οι ίδιοι θα φθάσουν στη Γη της Επαγγελίας ενάντια σε όλα τα εμπόδια και τους φράχτες.

Πηγή:greekreporter.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Ρεκόρ συμμετοχών στις «Λαζαρίνες 2024» στα Τρίκαλα 

Πάνω από 500 οι συμμετοχές από μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είτε ομαδικά είτε ατομικά …