vyronas

«Είναι γεγονός πως ζούμε σε μια κοινωνία, όπου όλοι στηρίζονται σε πυλώνες, για τους οποίους ακούμε συνεχώς, με κυριότερο αυτόν της Δημοκρατίας.

Κάτω λοιπόν από τον πυλώνα της Δημοκρατίας υπάρχουν θεσμοί …

Πώς λειτουργούν; Πώς λειτουργεί η Δικαιοσύνη; Πού είναι η Εθνική Ανεξαρτησία;… Υπάρχει πλέον πολιτική αυτονομία; Σε ποιο σημείο έφτασε η διαφθορά; Ο αθλητισμός; Πώς  χτίζεται η επιχειρηματικότητα; Πώς λειτουργεί η Υγεία & η Παιδεία; Η Τοπική Αυτοδιοίκηση & τέλος τα ΜΜΕ;

Όλα στημένα…Δυσοσμία σε όλους αυτούς τους Πυλώνες που προανέφερα. Η διαφθορά έχει πάρει πλέον «σάρκα & οστά», αποτελώντας αδιαμφισβήτητο γεγονός!

Πώς είναι δυνατόν μια χώρα να βγει από το τέλμα μιας πρωτοφανούς ύφεσης από τη στιγμή που σε κανένα εκ των προαναφερόμενων δεν υπάρχει ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας & αξιοκρατικής αντιμετώπισης όλων των λειτουργιών, την ώρα που όλα καθορίζονται από κυβερνήσεις που δεν έχουν πλειοψηφία;;;

ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ…τα συγκροτήματα που έκαναν το ντεπούτο τους στην πολιτική σκακιέρα της χώρας μας στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Το υπάρχον πολιτικό προσωπικό όχι μόνο δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα, αλλά θα βυθίζει ολοένα & πιο βαθειά την χώρα σε όλα τα επίπεδα. Κάθε νέα κυβέρνηση που θα εκλέγεται θα είναι χειρότερη & θα αναθεματίζεται από το εκλογικό Σώμα σε πολύ μικρό διάστημα από την ώρα της εκλoγής της.

Στο σύστημα αυτό κατάφεραν να διαλύσουν τα ιδεολογικά οράματα των σκεπτόμενων πολιτών & να περιορίζονται κάποιοι στην επιλογή χαρακτηρισμού όπως «Μνημονιακοί», «Αντιμνημονιακοί», «Ευρωπαϊστές», «Δραχμολόγοι» & ο,τιδήποτε άλλο.

Άρα λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά στο «φάντασμα» της κρίσης, που μαστίζει σε όλα τα επίπεδα την κοινωνία μας. Κρίση…Πολιτική, Οικονομική, Κοινωνική, Πολιτισμική!!!

Στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν όλα…

«Ξήλωμα» του Συνταγμάτος & άμεσα αποχώρηση όλων, όσοι είχαν εμπλακεί σε κάθε κυβερνητικό σχήμα του παρελθόντος, ώστε να αναλάβουν νέοι άνθρωποι που σήμερα έχουν μείνει στην άκρη, επειδή δεν μπορούν να «σπάσουν» τον τοίχο που έχει χτίσει το πελατειακό κατεστημένο των κομμάτων & του υπηρετικού τους προσωπικού.

Η έννοια της Δημοκρατίας πρέπει να στηρίζεται στην ευρεία λαϊκή συμμετοχή & την αξιοκρατία. Πώς όμως αγαπητοί μου φίλοι μπορεί να γίνει αυτό, από την στιγμή που μας κυβερνούν μειοψηφικές Κυβερνήσεις;

Από τους εγγεγραμμένους στους εκκλογικούς καταλόγους της χώρας, που είναι 9.913.600 ψήφισαν μόνο τα 5.500.000 εκ των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 2.245.000 & οι ΑΝΕΛ μόλις 199.000. Οπότε σύνολο της συγκυβέρνησης 2.445.000 ψήφοι.

Δηλαδή η σημερινή Κυβέρνηση εκφράζει το 25,2% του ελληνικού λαού, ενώ το 74,8% βρίσκεται στην Αντιπολίτευση!

Αν αυτό κάποιοι το θεωρούν Δημοκρατία, εγώ απλά το ονομάζω…»

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ»

 

Βύρωνας Κατσίβελος

Πρώην Αντιδήμαρχος Αγρ/κής Ανάπτυξης & Πολιτισμού Δήμου Πύλης

Νυν δημ. σύμβουλος

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65

«Με τη σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία δύο σημαντικών τμημάτων του έργου, ολοκληρώνουμε …