OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με έκδηλη ικανοποίηση οι 39 εργαζόμενες στον τομέα καθαρισμού του νοσοκομείου Τρικάλων υπέγραψαν προχθές τις ατομικές τους συμβάσεις, χωρίστηκαν σε βάρδιες και ανέλαβαν τα νέα τους καθήκοντα. Οι ατομικές συμβάσεις και για τις 39 εργαζόμενες λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2017. Οι ίδιες δήλωναν χαρούμενες για την αλλαγή του εργασιακού τους καθεστώτος. Κυρίως εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη και δήλωναν ανακουφισμένες για την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος που θα τις καταστήσει εργαζόμενες του νοσοκομείου και όχι εργολαβικής εταιρίας.

Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι 22 από τις 29 εργαζόμενες, που απασχολούνταν στο παρελθόν στην εταιρία καθαριότητας του εργολάβου δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τριών μηνών και δεν έχουν λάβει το επίδομα αδείας τους από τον εργολάβο.

Την ίδια ώρα ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Δημήτρης Παρθένης άλλαξε τις κλειδαριές από τον χώρο που χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα ο εργολάβος και απομάκρυνε τον εξοπλισμό και τα υλικά καθαρισμού της εργολαβικής εταιρίας. Παράλληλα η νομική υπηρεσία του νοσοκομείου Τρικάλων κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισα αίτηση άρσης της προσωρινής διαταγής. Να θυμίσουμε ότι ο εργολάβος κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία θα εκδικαστεί στις 18 Αυγούστου και έλαβε προσωρινή διαταγή για την αναστολή της απόφασης του νοσοκομείου για τις ατομικές συμβάσεις.

Ήταν αυτή ακριβώς η εμπλοκή που οδήγησε στις συλλήψεις των δύο διευθυντικών στελεχών του νοσοκομείου από την αστυνομία, καθώς το νοσοκομείο ισχυρίζεται ότι το έγγραφο επιδόθηκε και πρωτοκολλήθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας στο νοσοκομείο. Πάντως, φαίνεται ότι η δικαστική διάσταση της υπόθεσης θα συνεχιστεί, μετά και τη σημερινή αίτηση άρσης της προσωρινής διαταγής από την πλευρά του νοσηλευτικού ιδρύματος. Επίσης, σήμερα το μεσημέρι αστυνομικός παρέδωσε στον διοικητή του νοσοκομείου κ. Δημήτρη Παρθένη, μήνυση, που κατέθεσε εναντίον του ο εργολάβος με την κατηγορία της αγνόησης δικαστικής εντολής, αναφορικά με την προσωρινή διαταγή αναστολής της απόφασης του νοσοκομείου για τις ατομικές συμβάσεις.

Πάντως, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Παρθένης, μέλημα του ίδιου και γενικότερα της διοίκησης του νοσοκομείου είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και η πρόσβαση όλων των πολιτών στο δημόσιο αγαθό της υγείας. Ο εργολάβος, σύμφωνα με τον ίδιο λάμβανε το ποσό των 650.000 ευρώ το χρόνο, ενώ με τις ατομικές συμβάσεις εξοικονομείται μεγάλο ποσό για την αγορά υλικών, τη διάθεση φαρμάκων και γενικότερα την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου. Πέραν αυτού ο κ. Παρθένης δήλωσε ότι ο διοικητής δεν είχε σύμβαση με το νοσοκομείο από το 2014. Μάλιστα επικαλέστηκε το έγγραφο, βάσει του οποίου ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί για τις 11 Σεπτεμβρίου 2013 κηρύχθηκε άγονος και δεν έγινε νέος διαγωνισμός. Επίσης, η διοίκηση του νοσοκομείου απέστειλε στον εργολάβο στις 28 Ιουλίου έγγραφο με το οποίο γνωστοποιούσε την απόφαση λήξης της συνεργασίας.

Στο μεταξύ, φαίνεται ότι το νοσοκομείο Τρικάλων θα λειτουργήσει ως πρότυπο και για άλλα νοσοκομεία της χώρας στον τομέα της λήξης συνεργασιών με εργολάβους καθαριότητας. Σήμερα ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Παρθένη, προκειμένου να πληροφορηθεί για την πρακτική που ακολουθεί το νοσοκομείο σε σχέση με τις ατομικές συμβάσεις.

Πηγή:ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Επίδομα ανεργίας: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να το λάβουν οι δικαιούχοι

Για να πάρει ένας ασφαλισμένος επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ χρειάζεται να έχει απολυθεί απ…