Arxiki

Σε «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης» κηρύχτηκε ο Δ. Πύλης, με τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των έντονων & συνεχών βροχοπτώσεων, που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα το γεωλογικό φαινόμενο της Πιαλείας, το οποίο προκάλεσε καθιζήσεις με μετατόπιση εδαφών & κατολισθήσεις ευρείας κλίμακας, έχοντας ως αποτέλεσμα την καταστροφή οικιών & την εκκένωσή τους από τους ιδιοκτήτες τους.

Ο Δήμος Πύλης εξ αρχής, λαβαίνοντας γνώση του όλου θέματος, αρχικά & το αρμόδιο Τμήμα Πολ. Προστασίας αυτού, δέχτηκε της αιτήσεις των πληγέντων, συντάσσοντας σχετικό έγγραφο με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για την καταβολή αποζημιώσεων από το αρμόδιο Υπουργείο, κηρύσσοντας ταυτόχρονα ολόκληρο το Δήμο σε  «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης», ύστερα & από τις ζημιές που προκλήθηκαν από πλημμύρες & σε άλλα τοπικά διαμερίσματα αυτού & σε συνεργασία με την Π.Ε. Τρικάλων & τον Αντ/ρχη κ. Χρ. Μιχαλάκη, το σχετικό έγγραφο παρέλαβε ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός, το οποίο & υπέγραψε, ώστε αυτό να προωθηθεί το δυνατόν συντομότερο στο αρμόδιο Υπουργείο.

Σήμερα στο σημείο της υπό καθίζησης περιοχής στην Τ.Κ. Πιαλείας βρέθηκε το πρωί ο ίδιος ο Αντ/ρχης κ. Χρ. Μιχαλάκης, συνοδευόμενος από την Δ/ντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Τρικάλων κα Καραγιάννη & έτερης Μηχανικού αυτής, για μια πρώτη εκτίμηση, καθώς επίσης & ο Αντιπρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδος κ. Σωτ. Βαλκανιώτης, συνοδευόμενος από τον Περ/ακό Σύμβουλο & Απ. Κολίτσα, για επιτόπια αυτοψία της περιοχής, ώστε στη συνέχεια & μεθοδικά με τη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων, να προβούν στην έκδοση των πρώτων ασφαλών εκτιμήσεων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Στοιχεία τα οποία τα οποία θα αποσταλούν & στο ΚΕΔΕ(Κεντρικό Εργαστήρι Σημοσίων Έργων), εκπρόσωποι του οποίου αναμένονται στο προσεχές διάστημα στην περιοχή, για την εκτέλεση από πλευρά τους διαφόρων επιτόπιων γεωλογικών εργασιών.

Περισσότερα με τις δηλώσεις, στο βίντεο που ακολουθεί…

 

IMG_5170 IMG_5171 IMG_5172 IMG_5173 IMG_5174 IMG_5179 IMG_5182 IMG_5183 IMG_5184 IMG_5185

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά

Comments are closed.

Check Also

Επίδομα ανεργίας: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να το λάβουν οι δικαιούχοι

Για να πάρει ένας ασφαλισμένος επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ χρειάζεται να έχει απολυθεί απ…