Arxiki

Ο σύλλογος επαγγελματιών ορεινού όγκου νομού Τρικάλων «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» διοργάνωσε χθες Πέμπτη 9/11 & την αίθουσα του Δ.Σ. Δ. Πύλης, σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ “Μονοπάτια της Ελλάδας” παρουσίαση με θέμα: «Ανάπτυξη, σηματοδότηση, καταγραφή και προβολή του δικτύου των μονοπατιών του ορεινού όγκου».

Ο  «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» όπως και οι άλλοι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς, έχουν επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη για την ανάδειξη και προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού για την περιοχή μας.

Τα μονοπάτια του Κόζιακα αλλά και της ευρύτερης περιοχής του ορεινού όγκου αποτελούν ένα καταπληκτικό, αλλά αναξιοποίητο τουριστικό προϊόν το οποίο πρέπει άμεσα να γίνει εκμεταλλεύσιμο, ειδικά τώρα που ο περιπατητικός τουρισμός βρίσκεται σε μεγάλη άνθιση στη χώρα μας.

Αρχικά & από τον κ. Ν. Κρούπη έγινε παρουσίαση(slide show) των μονοπατιών του Κόζιακα & κομβικών σημείων σ’ αυτά, περιγράφοντας τις ομορφότερες πεζοπορικές διαδρομές που υπάρχουν στον Κόζιακα για πεζοπόρους & τουρίστες, καθώς & παρουσίαση των υπόλοιπων κορυφών του Νομού, τα μονοπάτια των οποίων θα μπορούσαν να ενωθούν με τα υπάρχοντα του Κόζιακα, συνθέτοντας έτσι ένα μοναδικό δίκτυο μονοπατιών, που θα μπορούσε να προσελκύσει μεγάλο αριθμό πεζοπόρων.

Κατόπιν ο κ. Φοίβος Τσαραβόπουλος  παρουσίασε τα κύρια βήματα που απαιτούνται για την άρτια οργάνωση και προβολή δικτύων πεζοπορικών μονοπατιών, καθώς ο πεζοπορικός τουρισμός, είπε, είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος κλάδος του τουρισμού, αποτελώντας  μια ταχύτατα αυξανόμενη τάση την Ελλάδα.

Έτσι, είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν οι σωστές υποδομές, ώστε να παρέχονται στους εν δυνάμει πεζοπόρους – επισκέπτες της χώρας μας οι προϋποθέσεις να μάθουν για τα μονοπάτια μας, να περπατήσουν με ασφάλεια και να τελειώσουν τις πεζοπορίες τους με την αίσθηση πως το ταξίδι τούς πλούτισε.

Με το πέρας της παρουσίασης & από τον κ. Τσαραβόπουλο, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παραβρεθέντων στη χθεσινή εκδήλωση του «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ».

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν & παρακολούθησαν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πεζοπορίας & Ορειβασίας Πιαλείας κ. Γ. Καπέλος & μέλη αυτού, ο πρόεδρος του ΚΕΝΑΚΑΠ κ. Βάιος Κουτής, ο Αντ/ρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Δ. Τσιόλας, ο κ. Χρ. Νάκος & Βάια Διαγωμά εκπροσωπώντας τον Δ. Πύλης, ο κ. Π. Μητρονάτσιος ως εκπρόσωπος του ΟΠΟΠ & του καταφυγίου Κόζιακα, καθώς & ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ελάτης κ. Βασ. Χαμψάς.

IMG_0662 IMG_0665 IMG_0666 IMG_0667 IMG_0669

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Επίδομα ανεργίας: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να το λάβουν οι δικαιούχοι

Για να πάρει ένας ασφαλισμένος επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ χρειάζεται να έχει απολυθεί απ…