ΕΓΟ_ΕΟΑΑ

Σε νέα εποχή μπαίνουν, με την καθοριστική συμβολή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.) και η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακριβείας (Ε.Ο.Α.Α.), έπειτα από την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, με το οποίο θα γίνει εφικτή η ψηφιακή αναβάθμιση των δύο ωφελούμενων αθλητικών Ομοσπονδιών,  αλλά και των αθλητικών Σωματείων-Μελών τους.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε επίσημα τη Δευτέρα (23/10) στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου ο Υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Αθανάσιο Σταθόπουλο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλημάτων Ακριβείας Γεώργιο Λαμπράκη, τον Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Ιωάννη Μελισσανίδη, καθώς και την Μαρία Παπαδοπουλου, μέλος της ομάδας εργασίας των δύο Ομοσπονδιών για το σχεδιασμό των δράσεων του Μνημονίου.

photo4

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε τα πολλαπλά οφέλη για την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακρίβειας και για τα αθλητικά Σωματεία – Μέλη τους. Συγκεκριμένα, επεσήμανε την αναβάθμιση που θα επιφέρει η πλήρης ψηφιακή οργάνωση, η επιμόρφωση στη χρήση προγραμμάτων και ψηφιακών εργαλείων, η απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού για τη διαδικτυακή μετάδοση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων των Ομοσπονδιιών, καθώς και η παροχή εξοπλισμού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Ομοσπονδιών και των Σωματείων – Μελών τους.

Ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος ευχαρίστησε τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την πολύ σημαντική αρωγή του στην υλοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας, τονίζοντας ότι η ψηφιακή αναβάθμιση της Ομοσπονδίας θα πολλαπλασιάσει τις δυνατότητές της και θα συντελέσει μία τεράστια αλλαγή επιπέδου. Έκανε, μάλιστα, έναν εύστοχο παραλληλισμό με την αντίστοιχη αλλαγή που είχαν προκαλέσει οι πρωτοφανείς αγωνιστικές επιτυχίες του Ιωάννη Μελισσανίδη στη δεκαετία του ’90, με αποκορύφωμα το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ατλάντα το 1996, που βοήθησε το άθλημα να ανεβεί σε άλλο επίπεδο.

photo2

Θερμές ευχαριστίες απεύθυνε στον κ. Παπαστεργίου και ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Α. Γεώργιος Λαμπράκης, ο οποίος τόνισε ότι η αθλητική Ομοσπονδία της οποίας προΐσταται και καλλιεργεί τα αθλήματα του Μπόουλινγκ και του Μπιλιάρδου είναι ένας νέος φορέας, που από τη γέννησή του έχει θέσει ως στόχο να πρωτοπορεί και να αποτελέσει την πρώτη ψηφιοποιημένη αθλητική Ομοσπονδία στην Ελλάδα. Χάρη στην υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Ε.Ο.Α.Α. θα μπορέσει να συνεχίσει να κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…