Egainia (1)

Μέσα κλίμα πνευματικής χαράς και σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό που ορίζει η Εκκλησίας, τελέσθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσοστόμου, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Κων/νου & Ελένης στις Λογγιές Κοτρωνίου.

Σήμερα το πρωί και στον παραπάνω Ναό, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσοστόμου, η Τελετή των Ιερών Εγκαινίων και η πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Τα εγκαίνια  και στον Ι. Ναό Αγ. Κων/νου & Ελένης, αποτέλεσε μια γιορτή πίστης και ευχαριστίας, διότι χαίρει η γης κι ο ουρανός κάθε φορά που ακόμα ένας Ναός εγκαινιάζεται, εξαγιάζεται και αφιερώνεται στη Λατρεία του Θεού. Ένα είδος πνευματικού πανηγυριού  που στηρίζεται στην πίστη του λαού, αλλά και τη ζωντανή παράδοση της Εκκλησίας. Κι αυτός ο εγκαινιασμός και καθαγιασμός έχει κάθε φορά μία συμπαντική δυναμική αφού εξαγιάζεται ολόκληρη η φύση από την οποία έχουν ληφθεί τα υλικά στοιχεία οικοδόμησης του Ναού.

Να σημειώσουμε ότι χωρίς εγκαίνια δεν είναι δυνατή η τέλεση κανενός μυστηρίου παρά μόνο με τη χρήση του Αντιμηνσίου, λινού δηλαδή υφάσματος, το οποίο μπορεί να αντικαταστήσει την Αγία Τράπεζα μέχρι να γίνουν κανονικά τα εγκαίνια, αφού σ’ αυτό υπάρχουν τμήματα λειψάνων αγίων, κάτι το οποίο ίσχυε έως τώρα στον υπάρχοντα Ναό.

Επίσης, σημαντικό να αναφέρουμε, αποτελεί και το γεγονός ότι ολόκληρη η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του Ναού και όσα κτίσματα & κτίρια ανεγέρθηκαν μέχρι πρόσφατα, οφείλονται κατ’ αρχήν στην εθελοντική προσωπική εργασία & την οικονομική προσφορά της οικογένειας Βασίλη (πρόσφατα εκλιπόντα) & Κωνσταντίνας Κολέτσιου, με τα δύο παιδιά αυτής Παναγιώτη και Θωμά, να έχουν κάνει μια καταπληκτική δουλειά, αλλά & στην οικονομική στήριξη του Δ. Πύλης & της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην σημερινή εκδήλωση εγκαινίων του Ναού στις Λογγιές, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, ο Αντιδήμαρχος Πολ. Προστασίας κ. Χρ. Ζιάκας, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κα Ρούλα Οικονόμου, και οι δημ. σύμβουλοι κ.κ. Παν. Τσόλας, Βαλ. Τσιούτσιας & Ευαγγ. Κουτής.

Egainia (36)

Egainia (35)

Egainia (34)

Egainia (33)

Egainia (31)

Egainia (30)

Egainia (29)

Egainia (28)

Egainia (27)

Egainia (26)

Egainia (25)

Egainia (24)

Egainia (23)

Egainia (22)

Egainia (21)

Egainia (20)

Egainia (19)

Egainia (18)

Egainia (17)

Egainia (16)

Egainia (15)

Egainia (14)

Egainia (13)

Egainia (12)

Egainia (11)

Egainia (10)

Egainia (9)

Egainia (8)

Egainia (7)

Egainia (6)

Egainia (5)

Egainia (4)

Egainia (3)

Egainia (2)

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…