fatica

Ο Ιταλός καλλιτέχνης Valeriano Fatica εμπνέεται από την ποπ κουλτούρα και δημιουργεί εντυπωσιακά γλυπτά από… φαγητό

Λένε ότι αν προσπαθήσεις πραγματικά τα πάντα μοιάζουν με τέχνη. Κάπως έτσι, ο Fatica μας έκανε να δούμε για πρώτη φορά το φαγητό με άλλο μάτι και συγκεκριμένα ως μέσο για δημιουργία.

 Ο καλλιτέχνης ξοδεύει ώρες παίζοντας με φαγητό και χρησιμοποιώντας τη φαντασία του για να μεταμορφώσει φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά ακόμα και μικροσκοπικούς κόκκους καφέ σε απίστευτα λεπτομερή γλυπτά. Περιττό να πούμε ότι δεν υπάρχει υλικό που ο Fatica δεν μπορεί να μεταχειριστεί για τη γλυπτική του.

Ο καλλιτέχνης έχει αναφέρει πως τα αγαπημένα του υλικά είναι το καρπούζι γιατί είναι το πιο δύσκολο φρούτο που έχει χαράξει, το τυρί γιατί τρώει τα μέρη που απομένουν και ο καφές γιατί είναι ένα υλικό που δεν χαλάει και μπορεί να κρατήσει το γλυπτό αναλλοίωτο για πάντα -κάτι πολύ σημαντικό ειδικά όταν θέλει να πουλήσει κάτι.

Αν έχετε ήδη πεινάσει, τότε μπορείτε να ρίξετε μία ματιά παρακάτω για να ξεγελάσετε την πείνα σας! Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το Instagram του.

 #1 Πίκατσου από Αβοκάντο
credits: Valeriano Fatica

credits: Valeriano Fatica

#2 Χελώνα από καρπούζι

Turtle – Watermelon

credits: Valeriano Fatica

#3 Ο Thanos από κόκκο καφέ

Coffee Bean Thanos

credits: Valeriano Fatica

#4 Σκύλος από σκαλισμένη κολοκύθα

Dog – Pumpkin Carving

credits: Valeriano Fatica

#5 Ο Drogon του Game of Thrones από παρμεζάνα

Drogon – Parmesan

credits: Valeriano Fatica

#6 Το Όρος Ράσμορ από τρούφαThe Mount Rushmore, 1,5 Kg Truffle Carving#7 Ο Γκόλουμ από καρπούζιGollum – Watermelon

Αν θέλετε να δείτε πως φτιάχνει τα γλυπτά του τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο του στο κανάλι του στο YouTube.

Πηγή:monopoli.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…