Mpala xortari

Άγιο είχε ο οδηγός ΙΧ οχήματος, ο οποίος πριν από λίγο θα έμπαινε σε σοβαρές περιπέτειες, με αιτία δεμάτι τριφυλλιού (μπάλα), που βρέθηκε καταμεσής στον δρόμο, από την απερισκεψία συμπολίτη μας.

Συγκεκριμένα, ο 52χρονος οδηγός ερχόμενος από Τρίκαλα & έχοντας κατεύθυνση προς Λαζαρίνα, στο ύψος των εγκαταστάσεων της πρώην ΕΛΒΙΚ, έξω από τα Μεγ. Καλύβια, ενώ οδηγούσε με κανονική για τον συγκεκριμένο δρόμο ταχύτητα, έχοντας αναπτύξει περί τα 70 χλμ, ξαφνικά και τελευταία στιγμή αντιλήφθηκε το δέμα τριφυλλιού και χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, πάτησε όσο έπρεπε το φρένο, με αποτέλεσμα να δουλέψει όσο έπρεπε το σύστημα του ABS και με ένα τετακέ, κατάφερε στην τρίχα κυριολεκτικά να αποφύγει την σύγκρουση, που σίγουρα θα τον έβαζε σε περιπέτειες.

Σύμφωνα με τον οδηγό, δεν μπόρεσε να αντιληφθεί νωρίτερα το δεμάτι, λόγω του ό,τι εκείνη την στιγμή είχε σε χρήση την μικρή σκάλα στα φώτα του, διότι από το αντίθετο ρεύμα υπήρχε ροή αυτοκινήτων, που δεν του επέτρεψε να έχει την μεγάλη σκάλα.

Η εμπειρία του όμως και η ψυχραιμία του, αλλά και το γεγονός ότι τα διερχόμενα από την αντίθετη κατεύθυνση οχήματα δεν ήταν πολύ κοντά, επιτρέποντας στον οδηγό για το σωτήριο τετακέ, τον γλίτωσαν από την απερισκεψία και τον ωχαδερφισμό συνανθρώπων μας, που θέτουν έτσι σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Είναι κρίμα εν έτει 2022, να βιώνουμε στους δρόμους μας φαινόμενα που μας γυρίζουν 80 χρόνια πίσω, στην εποχή των κάρων, που για φώτα χρησιμοποιούσαν το φεγγάρι όταν είχε πανσέληνο, ή το λαδοφάναρο στην χάση του…

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Κατανυκτική απόδοση των ύμνων της Μ. Εβδομάδας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

Τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας έψαλαν ιεροψάλτες στα Τρίκαλα το βράδυ της Παρασκευής 26…