vag 1

     Στις 15-16  Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα ΔΙΗΜΕΡΊΔΑ της σχολής UEFA D,σε συνεργασία με την ΕΠΣ Τρικάλων, στο ξενοδοχείο ΝΤΙΝΑ το θεωρητικό μέρος και στο γήπεδο ΠΥΡΓΟΥ το πρακτικό μέρος

 Στην διημερίδα συμμετείχαν οι υπεύθυνοι της ακαδημίας Κώστας Τσιαμπαλής και Κώστας Βαγενάς, έχοντας ως γνώμονα ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Στην διημερίδα συμμετείχαν 40 άτομα από όλη την Ελλάδα, Αθήνα ,Χανιά ,Θήβα, Λάρισα ,Βόλο κτλ.

        Μια πρωτοβουλία της ΕΠΟ με τη δημιουργία σχολών  UEFA D είναι σημαντική για το ποδόσφαιρο γενικότερα, μέσα από αυτές πολλά στοιχεία και δράσεις του ποδοσφαίρου θα βοηθήσουν, νέους αθλητές, προπονητές, γονείς κλπ ώστε να πάει ένα βήμα μπροστά, ξεκινώντας από τις ηλικίες των 12 ετών.

      Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οδηγίες και κατευθύνσεις για την οργάνωση και υλοποίηση fair-play φεστιβάλ ποδοσφαίρου για αναπτυξιακές ηλικίες.  Σκοπός του προγράμματος, που υλοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου στο πλαίσιο του UEFA Grassroots Charter, είναι η ενιαία εκπαίδευση παικτών Κ-12, υπεύθυνων ακαδημιών, γονέων και εθελοντών και η σύνδεση των ακαδημιών ποδοσφαίρου με τη σχολική κοινότητα. Περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις, όπως διοργάνωση αναπτυξιακών περιφερειακών τουρνουά και λειτουργία σχολών UEFA D.

Ειδικότερα για τις σχολές UEFA D, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχεδίασε τη λειτουργία 18ωρων επιμορφωτικών σεμιναρίων (χωρίς οικονομική επιβάρυνση), συνδυάζοντας την παρουσίαση θεωρητικών διαλέξεων οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου, καθώς επίσης επιδείξεων προπονητικών μονάδων για ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Οργάνωση και λειτουργία ακαδημίας, κώδικας συμπεριφοράς, πολιτική για την παιδική κακοποίηση, ψυχολογία και παρακίνηση νέων αθλητών είναι ανάμεσα στα θέματα των επιμορφωτικών σεμιναρίων, με την Ομοσπονδία να στοχεύει στην ενιαία εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.

vag

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…